NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanA művese állomás korszerűsítését is tervezik

2013.06.04

Nemcsak önálló, hanem korszerűbb kórház is lesz az óbudai Szent Margit.


Rövid kényszerházasság után 2013. január 1-jétől ismét önálló intézményként – az állami intézményhálózat részeként – láthatja el feladatát A Szent Margit Kórház, amelynek vezetése a jövő héten "újranyitási ünnepségen" számol be a jövőt érintő céljairól. A GYEMSZI kezdeményezésére, mint valamennyi fenntartásában működő kórház, a Szent Margit is elkészítette a 2014-2020 közötti időszakra szóló fejlesztési tervét. Ezen stratégiai tervezés megteremtheti az alapját, hogy a következő 7 éves EU-s költségvetési időszak alatt a lehető legtöbb forrást nyerhessük el az ellátórendszer fejlesztésére és ezen keresztül az egészségügyi ellátás minőségének javítására - tudta meg a kórháztól a vesebetegség.hu.

A tervek szerint folytatnák a központi intenzív és aneszteziológiai ellátás megkezdett fejlesztéseit (gép-műszerfejlesztés), és megteremtenék a bővítés lehetőségeit. Felújítanák a központi műtőt és fejleszteni tervezik a laparoszkópiás ellátások hátterét. Felújítanák, komfortosítanák a sebészeti osztályt, bővítenék
a szülőszobát és a császárműtőt, illetve kialakítanának egy NIC II. részleget a pathológiás újszülöttek ellátására. A tervek között szerepel az egységes központi radiológia kialakítása CT-vel, digitális eszközökkel, teleradiológiát biztosító PACs rendszer telepítésével,  az endoszkópos laboratórium bővítése, géppark fejlesztése és a művese állomás 20 kezelőhelyén működő berendezések cseréje is. A térségi együttműködés és feladatmegosztás alapján megújítanák a központi laboratórium és a patológia műszerparkját is.

A menedzsment bízik abban, hogy a fenti célok eléréséhez elnyerik nemcsak a fenntartó és a tulajdonos állam, hanem a Főváros és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatását is.

Forrás: vesebetegseg.hu

Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care