NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanAdományból cserélték le a kórház 40 éves mikroszkópját

2013.03.20

Új mikroszkóppal gyarapodhat a szolnoki Hetényi kórház nefrológiai osztálya.


Egy régóta cserére szoruló mikroszkóp helyett új eszközt vásárolhatnak a szolnoki Hetényi kórház nefrológiai osztálya számára a város ipari parkjában működő az Eagle Ottawa Hungary kft. adományozásának köszönhetően - jelentette be Bene Ildikó főigazgató szerdán, a gyógyító intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Az adományozó nevében Bryn Kahrl ügyvezető igazgató elmondta, a vállalatnál hagyomány, hogy minden év végén gyűjtést rendeznek dolgozóik körében, és az így összegyűlt pénzt, amelyet a cég kiegészít, nemes célra ajánlják fel. Ezúttal a magas szakmai színvonalon működő Hetényi kórházra esett a választásuk - tette hozzá.

Rédl Jenő osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a vesegyógyászattal foglalkozó 19 ágyas, havonta átlagosan több mint félezer embert ellátó nefrológiai osztályon a betegek vizeletének vizsgálata kiemelt fontosságú. A pontos szerkezeti meghatározáshoz elengedhetetlen a megfelelő minőségű mikroszkóp, és a jelenlegi közel 40 éves és már cserére szorul. Az intézmény az általa 2011-ben létrehozott "Hetényi Géza Kórházért" Alapítványon keresztül szerzi be az új vizsgálati eszközt.

Forrás: MTIMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care