NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanAnyjától vesét, apjától májat kapott Emma

2013.07.16

Senki meg nem mondaná, hogy a kis Emma Lujza fél életét kórházakban töltötte.


Már első pillantásra látszik, hogy égetnivaló, s anyukája, Renáta (28) szerint rosszaságban is kenterbe veri a fiúkat – senki meg nem mondaná, hogy a kis Emma Lujza (3) fél életét kórházakban töltötte. Pedig a cserfes kislány két szervátültetésen van túl, életét pedig kétszeresen is szüleinek köszönheti: anyukája egyik veséjét, apukája pedig májának egy darabkáját adta oda Emmának - írta a Blikk.hu.

Apukája májának egyik lebenyét Németországban 2011. május 23-án, több mint 10 órás műtét során operálták a kislány testébe, anyukája bal veséjét pedig három hónappal később kapta meg. - Ma már minden rendben vele és velünk is. Legutóbb a Transzplantációs Alapítvány Mi is nyaralunk! táborában forgatott fel mindent a mi kis ördögfiókánk. A nyaralás nagyon jót tett neki, hisz a hosszú kórházi lét miatt sok mindenben lemaradt. A sorstársaival töltött hét alatt rengeteget fejlődött, és még most is csak azt kérdezgeti: mikor megyünk vissza a Balcsihoz táborozni? - mondta el anyukája a Blikknek.

Forrás: blikk.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care