NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanÁrnyék és fény: az egyetemre ért a vándorkiállítás

2013.02.28

A Transzplantációs Alapítvány vándorkiállítása az Egészségtudományi Karon.


A szervadományozás számának növekedését elősegítő kiállítás nyílt a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar án. Tarján Iván képei bemutatják azokat a stációkat, a művese kezelést, donációt, transzplantációt, amíg a végstádiumú szervelégtelenséggel élő beteg a szervátültetésnek köszönhetően aktív, teljes életet élő emberré válhat. A Transzplantációs Alapítvány munkatársa az elmúlt évek alatt sok fényképet készített a szervátültetett emberek életéről, a most látható ismeretterjesztő kiállítás a koordinátorok munkáját, az emberi tragédiákat követő szervkivételeket és magát a műtétet is középpontba helyezi. A kiállítás célja, hogy képekben mesélje el az átültetésre váró betegek mindennapi problémáit, a szervátültetettek beilleszkedéseinek nehézségeit, így felhívja a figyelmet a szervadományozás fontosságára.

Tarján Iván fotókiállítását Dr. Mészáros Judit, az Egészségtudományi Kar dékánja, és Szalamanov Zsuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért kuratóriumi elnöke nyitotta meg.

Forrás: Semmelweis HírekMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care