NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanÁrvízi segítőket is mentettek a mentők

2013.06.12

Hazatérhetnek a győri kórházból az árvíz miatt elhelyezett krónikus betegek.


A keddi napon az árvízi veszélyhelyzettel összefüggésben a segítők közül Pilismarótról, Győrladamérről, Győrújfaluról, Bátáról és Budapestről a mentők 6 beteget, sérültet szállítottak kórházba, a helyszínen pedig 1 fejfájásra panaszkodót láttak el. Az árvíz miatti kitelepítés kapcsán a győri kórházban elhelyezettek (7 fő) hazaszállítása a tegnapi napon megkezdődött. Az Országos Mentőszolgálat folyamatos, operatív kapcsolatot tart az egészségügyi hatóságokkal, az érintett intézmények vezetőivel és egyéb egészségügyi szolgáltatókkal annak érdekében, hogy minden bajba jutott ember gyors és megfelelő segítséget kaphasson - tudatta közleményben a szolgálat.

Az árvízi veszélyhelyzet kezelése mellett az Országos Mentőszolgálat alaptevékenysége zavartalanul biztosított. Az árvízi felkészülés során a Nyugat-Dunántúli, a Közép-Dunántúli, a Közép-Magyarországi, a Dél Alföldi, és a Dél Dunántúli régiók területén 58 mentőautóval és 138 fővel megerősítettük szolgálatunkat, így összességében 300 mentőegység 742 fővel vethető be közvetlenül az ellátásba, valamint további mentőerőket helyeztünk szoros készenlétbe. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Baranya, Bács-Kiskun és Pest megyében is felmértük a betegszállítási, illetve kórházi beteg-elhelyezési kapacitásokat. Az áradás által fenyegetett szentendrei és komáromi mentőállomásokat településen belüli, közeli, de biztonságos telephelyekre költöztettük át annak érdekében, hogy amennyiben a helyzet romlik, a mentés biztonsága továbbra is folyamatosan garantált legyen. A mentőkocsik számára megközelíthetetlenné váló településekről történő mentéshez, betegszállításhoz 7 mentőhelikopter bevethetőségét biztosítjuk - áll a közleményben.

Forrás: OMSZ
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care