NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanAstellas-díj: megvannak a dobogós orvosok!

2013.02.01

Szoros versennyel zárt Az év orvosa pályázat, egyetlen pont döntött a dobogóra kerülésnél.


Csütörtök éjfélkor lezárult az idén hatodik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazása. Az elmúlt hetekben beküldött 8016 szavazat jelentős része az utóbbi néhány napra koncentrálódott, ami a résztvevő orvosok pillanatnyi helyezésének folyamatos változását eredményezte. Ez a változás még az utolsó az utolsó percekben is intenzív volt. A nemes versengés végül szoros eredményeket hozott, a dobogót jelentő harmadik és a negyedik hely között mindössze egyetlen pont különbség döntött - adt ák hírül a verseny szervezői.

Az éjfélkor rögzített eredménytábla alapján a 2012-es Astellas-díj – Az év orvosa pályázat döntős közönségjelöltjeinek részvételével zajlott közönségszavazáson végül Dr. Garainé Dr. Pámer Zsuzsanna pécsi szemész szakorvos, a PTE Klinikai Központ Szemészeti Klinika docense (Baranya megye), Dr. Sántha Beáta kecskeméti sebész, fül-orr-gégész, a Bács-Kiskun Megyei Kórház, Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztály főorvosa (Bács-Kiskun megye) és Dr. Tanyi Miklós debreceni sebész-gasztroenterológus, a DE OEC Sebészeti Intézet adjunktusa (Hajdú-Bihar megye) végzett az első három helyen. Az, hogy hármuk közül a közönségszavazáson ki érte el a legjobb eredményt és így a jövő szerda esti Astellas Díjátadó Gálán ki veheti át az idei Astellas-közönségdíjat, az csak a díjátadó ünnepség során kerül nyilvánosságra.

A közönségjelölteket értékelő zsűri január első napjaiban nem csak arról határozott, hogy mely történetek jutnak tovább a döntőt jelentő közönségszavazásra, hanem a jelöléseket saját maga is értékelve, saját rangsort állított. Az értékelés ezen fázisában a zsűri már nem csupán a páciensektől beérkezett történetek, hanem azt kiegészítve, az érintett orvosoktól menet közben bekért egyéb információk alapján (bemutatkozás, ars poetica, szakmai életút, publikációk) döntött. Így a közönség szeretetének és hálájának megnyilatkozása mellett az illető orvosok szakmai munkája, tevékenysége is bekerült az értékelés szempontjai közé.

A zsűri a laikus és a szakmai szempontokat egyaránt figyelembe vevő döntés során a következő három orvost emelte az idei legjobbak közé: Prof. Dr. Bognár László, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Idegsebészeti Klinika gyermek-idegsebész szakorvosa, a klinika igazgatója (Hajdú-Bihar megye), Dr. Csupor Emőke PhD, a Budavári Önkormányzat Egészségügyi Szolgálat háziorvosa (Budapest), valamint Dr. Kassai Tamás gyermek-traumatológus szakorvos, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Gyermek-traumatológiai osztályának főorvosa (Budapest).

Forrás: vesebetegseg.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care