NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanBörtönben ment férjhez a vesére váró Saci

2013.07.23

A rácsok mögül is mindent megtesz, hogy odaadhassa egyik szervét – immár a feleségének.


Összeházasodott a börtönben az egészséges vesére váró Jávor Sarolta (20) és szerelme, az emberölés miatt ülő M. Péter (27), aki a rácsok mögül is mindent megtesz, hogy odaadhassa egyik szervét – immár a feleségének. A szerelmespár évek óta küzd a törvényalkotókkal és a döntéshozókkal, hogy végre megoperálhassák a nagybeteg Sacit - számolt be róla a Blikk. A megpróbáltatások nemhogy elszakították, épp ellenkezőleg, összekovácsolták őket olyannyira, hogy a napokban szűk családi körben Sarolta és a donornak álló Péter összekötötték életüket a Váci fegyházban.

Mint a Blikk megírta, az autóimmun betegséggel küzdő, új vesére váró Sarolta két évvel ezelőtt agyhártyagyulladást kapott, majd a kór megtámadta a szívét és a tüdejét is. Nemrég azonban megtörtént a csoda, és Sarolta újra operálható állapotba került. Eddig azért nem kaphatta meg a szerelme veséjét, mert a börtönből csak egyenes ági rokon lehet donor. – Azzal, hogy ügyfelem és Sarolta összeházasodott, még nem kaphatja meg automatikusan a szervet. Azonban szeretnénk elérni egy törvénymódosítást, amivel a szervadományozásba belevennék a házastársakat is – mondta Fridman Róbert ügyvéd.

Forrás: Blikk Online


Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care