NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanEgyszerre kapott új májat és vesét Dominik

2013.04.02

Az orvosok szerint már az is kész csoda volt, hogy születésekor életben maradt.


Amikor március 8-án délután az édesanya telefonjára befutott a riasztás, hogy van máj és vese, éveken át tartó gyötrődés fordult reménybe. és patakokban folyó könnyek száradtak fel. Mint tavaly szeptemberben megírtuk, Varga Dominik születése óta küzdött máj- és vesebetegséggel, az orvosok szerint már az is kész csoda volt, hogy születésekor életben maradt. Négyévesen pedig már akkora volt a mája, mint egy felnőttnek. Március 9-én tolták be a kisfiút a műtőbe, és a doktorok kilenc óra alatt ültették be a testébe a két szervet - számolt be róla a blik k.hu cikke.

– El nem tudom mondani, micsoda boldogság volt, amikor a dupla transzplantáció utána a kisfiam ébredezni kezdett! Évek óta erre a percre vártunk, hogy Domi végre szenvedés nélkül élhessen! – érzékenyült el az édesanya.

Ám Vargáék örömét nem sokkal később újra a féltés sötét felhői árnyékolták be: Dominik a műtét után egy héttel rosszul lett. – Újra fel kellett nyitni a hasát, mert sok vért veszített. Szerencsére nem találtak semmi komoly bajt az orvosok, úgyhogy gyorsan túl lettünk a rémületen.

A kis hős aztán rohamtempóban gyógyult. Csütörtökön pedig már haza is engedték a kórházból.

A lap úgy tudja, Dominik Magyarországról kapta meg a számára életmentő új májat és vesét egy nála fiatalabb kisgyermektől.

Forrás: Blikk.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care