NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanElőleget kapnak a fogyatékossággal élő sportolók

2013.03.11

Az idei világversenyeken való részvétel támogatására előleget kapnak a szervátültetett sportolók is.


Az idei világversenyeken való részvétel támogatására előleget kap a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSz), a Magyar Hallássérültek Szövetsége (MHSSZ) és a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) - döntött hétfői elnökségi ülésén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). A MOB-nak az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll, hogy a testület megszavazta a fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat előterjesztését, ennek megfelelően kaphat pénzt a három szövetség.

Az MSZSZ korábban azt közölte, hogy a szervátültetettek válogatottjának nevezési és útiköltsége nem szerepel a MOB által a fogyatékos tagozat számára biztosított támogatások között a 2013-as világjátékra, majd gondjával ezt követően február 26-án nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős helyettes államtitkára az MSZSZ panaszára reagálva közölte: ugyan nincs még elfogadott költségvetése a MOB-nak, az eddig beérkezett javaslatokra azonban módosult a pénzügyi keretterv, mely módosítás pozitívan érintette a fogyatékosok sportjának területét. (cikkünk a transzplantált és dializált sortolók eredményeiről)

Forrás: MTI

Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care