NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanMagyar aranyeső a szervátültetettek Világjátékán

2013.08.01

Eddig 21 aranyérmet nyert a magyar szervátültetettek válogatottja.


Eddig 21 aranyérmet nyert a magyar szervátültetettek válogatottja a Dél-afrikai Világjátékokon - adta hírül az Origo. Ezüstéremből négyet, bronzból pedig tizenkettőt szereztek a magyarok.

Szerdán a magyar csapat újabb tizenkét aranyéremmel, illetve további két ezüsttel és nyolc bronzéremmel gazdagodott. A Szervátültetettek Világjátékán a legtöbb versenyszámban korosztályosak a versenyek. Vannak, akik felnőtt korukban kezdenek el sportolni és versenyezni, miután új szervet kaptak. A fiatalabbak akár komoly eredményekkel is büszkélkedhetnek, vagy azok, akik betegségük előtt is sportoltak, és a transzplantáció után ismét visszatérhetnek a versenyszerű sportoláshoz.

A Világjátékokra is csak az utazhat, aki átesett a szigorú sportorvosi vizsgálton, illetve a játékok színhelyein folyamatos orvosi felügyeletet biztosítanak. A versenyzőknek nem csak az egészségüket, hanem a biztonságukat is figyelik a szervezők. Senkinek nem ajánlják, hogy este kimenjen a városba, bár ezt nappal sem tartják biztonságosnak a dél-afrikai városban. Rengeteg rendőrt látni arra, amerre a Világjátékok résztvevői laknak, illetve járnak.

Részletek és eredmények az Origo-n


Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care