NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanMégsem repedt meg a veszprémi beállós veséje

2013.02.20

Nem repedt meg Marco Oneto veséje, de az MKB Veszprém kézilabdázójára további vizsgálatok várnak.


A 30 éves beállós vasárnap, a címvédő Kiel elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg. A chilei-olasz kézis a góljánál rosszul érkezett a talajra, a könyöke alászorult, ennek következtében a veséjében vérömleny keletkezett, s a kieli kórház orvosai nem engedélyezték a hazautazását.

A klub még hétfőn azt közölte, az is előfordulhat, hogy a játékos veséje megrepedt. Oneto veséjébe várhatóan katétert vezetnek, hogy csökkentsék a vérömlenyeket, és így lehetővé tegyék a minél előbbi hazatérést.

Mentővel Veszprémbe
A klub honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a chilei-olasz beállós - akinek a veséje sérült meg - már elhagyhatta a kieli kórházat. A játékosból eltávolították a katétereket, de a járás még nehezére esik, ezért mentőautóval szállítják a hamburgi repülőtérre, majd Bécsből szintén mentő viszi tovább a veszprémi kórházba - idézte az MTI.

A vesék sérüléseiről, a sebészeti kórképekről a vesebetegseg.hu-n

Forrás: MTIMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care