NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanSok kicsi életet menthet

2013.05.25

100 Forintonként gyűjti a Bónus Brigád a felajánlásokat.


Egy élet hirtelen elvesztésének sokkja közepette nehéz arra gondolni, hogy egy egészséges szervdonor akár hat életet is megmenthetne. A családtagok ellenvetése miatt azonban gyakran nem adatik meg ez a lehetőség a transzplantációra szorulóknak. Holott itthon is egyre többen vannak: több száz gyermek és felnőtt vár egészséges szívre, vesére, májra vagy éppen tüdőre, mely révén újra teljes életre nyílna lehetősége. Fő ellenségük a riasztóan gyorsan fogyó időn kívül a szervátültetést még mindig elutasító szemlélet.

Hogy egyre kevesebben mondjanak nemet e nemes segítségnyújtásra, azon dolgozik a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért. Munkatársai több mint 22 éve fáradoznak, hogy mind kevesebben, sőt, idővel senki se haljon meg itthon szervhiányban. Kórházak intenzív osztályait látogatva mind több orvost, nővért győztek, győznek meg a donáció fontosságáról, iskolákban tartanak előadásokat, végzik a szervre váró és szervátültetett gyerekek és családjuk együttes rehabilitációját, fórumokat, filmvetítéseket, fotókiállításokat szerveznek, kiadványt szerkesztenek és adnak ki, támogatják a szervátültetett sportolók nemzetközi versenyeken való részvételét. Mivel az érintettek közül egyre többen küzdenek megélhetési gondokkal, a múlt évtől családsegítő programot is indított a szervezet. Sok segítséget kapnak, de a munka több mint rengeteg.

A most futó jótékonysági akció során összegyűlt összeget és a Bónus Brigád által felajánlott 100.000 forintot teljes egészében, minden levonás nélkül utaljuk az Alapítványnak. Részletek és felajánlás ittMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care