NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanTop 200 az egészségügyben

2013.10.22

Még a díjazott is díjat adott át az elsőként összeállított top lista ünnepén.


Az egészségügyi szolgáltatók, a kormányzat, valamint az egészségügyi ágazat háttéripara részvételével a múlt héten tartották azt a konferenciát és miniszteri csúcstalálkozót, amelyen a hazai egészségügyi ellátórendszer szereplőinek stratégiai együttműködése került napirendre. A rangos eseményen bemutatkozott a Medicina TOP 200, emellett számos szakmai elismerést is átadtak, köztük a B. Braun a minőség elismeréséért alapított különdíját, amelyet idén a Bethesda Gyermekkórház kapott.

A TOP 200 márka az elmúlt 20 évben a magyar gazdaság teljesítményét befolyásoló vállalatok minősítőjeként vált ismertté. Évről évre olyan cégeket mutat be, amelyek az adott évben kiemelkedő teljesítményt értek el gazdasági szempontok tekintetében. Ám amíg a TOP 200 a nemzetgazdaság egészét tekinti át, az első ízben megjelent Medicina TOP 200 kifejezetten az egészségügyi ágazatról szól. A kiadvány 200-as listájában mind a B. Braun Medical Kft. mind a B. Braun Avitum Hungary Zrt. előkelő helyen szerepel. Előbbi a 16., utóbbi a 32. a rangsorban, amelyben az első húsz közé a B. Braun Medical Kft. és a Coloplast kivételével csak gyógyszeripari vállalatoknak sikerült bekerülnie. A zsűri értékelése alapján a B. Braun Medical Kft. Kiváló orvostechológiai vállalat elismerést érdemelt ki az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A B. Braun 1989-ben hazánkban elsőként hozott létre magán-egészségügyi létesítményt, a Szent Imre Kórház területén. Felismerve az igényt a hazai dialízis kapacitás mennyiségi és minőségi fejlesztésére, 1991-ben megkezdte egy országos dialízis hálózat kiépítését. Jelenleg az ország 18 pontján működtet európai színvonalú, a legkorszerűbb orvostechnikával felszerelt dialízis központot, ahol a magyar vesebetegek közel 40 százaléka számára biztosítja az életben tartó dialízis kezeléseket. A hálózat dialízis központjaiban, több mint 650 munkatárssal 2500 beteg számára biztosítják rendszeresen a nélkülözhetetlen kezeléseket.A B. Braun mint főtámogató nemcsak a rendezvény és a kiadvány létrejöttében vállalt főszerepet; a konferencián átadták a vállalat által a minőség elismeréséért alapított díjat is. A szakmai zsűri döntése alapján a „B. Braun Különdíj a Minőségi Egészségügyért” nyertese idén a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórház lett. A díjat Dr. Velkey György főigazgató, a Magyar Kórházszövetség elnöke vette át, aki a különdíj mellett a B. Braun orvosi eszközök beszerzésére szóló ajándékutalványát is átvehette Horn Péter  vezérigazgatótól, amelyet a cég egymillió forint értékben ajánlott fel a győztes intézménynek.

A gálával egybekötött konferencián gyógyítási és gazdálkodási eredmények, valamint minőségi szempontrendszerek alapján nyolc további díjat osztottak kórházaknak, egyetemeknek és egészségügyi vállalatoknak. Elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, a Szegedi Tudományegyetem, a győri Petz Aladár Kórház és a Soproni Gyógyközpont, míg a Kiváló Gyógyszergyár-díjat az Egis Gyógyszergyár Nyrt. és a Pfizer Gyógyszer-kereskedelmi Kft. kapta.

A Medicina Top 200 rendezvényén a B. Braun szakmai teljesítményét is elismerték: a cég vezetői a zsűri kiértékelése alapján a Kiváló Orvostechnológiai Vállalat díjat vehették át.

Forrás: vesebetegség.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care