NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2013.

Vese Világnapi programok az országbanVeséjével hódította vissza hajdani szerelmét egy brit férfi

2013.07.26

Az életmentő ajándék eredményeként a pár ismét együtt él.


Veséjével hódította vissza hajdani szerelmét 20 évvel a szakítás után egy brit férfi: a nőnek adta donorként. Az életmentő ajándék eredményeként a pár ismét együtt él - adta hírül az MTI a The Daily Telegraph című lap nyomán.

Az 53 éves Gordon Henry szívét a 44 éves Jo Macfarlane ejtette rabul még az 1990-es években. Született egy fiuk, ám nem sokkal később, 1993-ban szétváltak útjaik. A férfi nemrégiben értesült arról, hogy hajdani párjának sürgősen vesére lenne szüksége, és úgy döntött, felajánlja az egyik sajátját. Miután az orvosi vizsgálatok tökéletesen passzolónak találták a beteg számára az adományozó szervét, megtörtént a műtét. A pár egymás melletti ágyon ébredt, és a nővérek a nő fülébe súgták, hogy szerintük a férfi még mindig szerelmes belé.

"Nem azért tettem, hogy újra összejöjjünk, hanem hálából, hogy felnevelte a fiunkat, de így még fantasztikusabb az egész!" - idézte a férfit a lap.

Az élődonoros átültetésről a vesebetegseg.hu-n

Forrás: MTI
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care