NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek - 2014.

Vese Világnapi programok az országbanImmunhiányos betegek véleményére kíváncsiak

2014.11.24

A Corvinus Egyetem felmérést készít az immunszupresszált emberek élelmiszer-fogyasztási szokásairól.


Nyereményjátékkal egybekötött felmérést végez a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara az immunszupresszált állapotú emberek élelmiszer-fogyasztási szokásaival kapcsolatban. A nonprofit elven működő kutatás egy, az IAEA által is támogatott nemzetközi együttműködés keretében történik, több más európai és amerikai egyetemmel közösen. A kutatás célja, hogy a megváltozó étrenddel és a fogyasztott termékek különböző tartósítási eljárásaival kapcsolatos fogyasztói véleményeket és attitűdöket elemezve segítséget adjon a funkcionális élelmiszerek fejlesztéséhez.

A kérdőív kitöltésében kizárólag olyan emberek segítségére számítanak, akik maguk is immunhiányos állapotban szenvednek.

A kérdőív itt érhető el

A felmérésben résztvevők között 1 db 10.000 értékű, immunhiányos állapotú személyek által is fogyasztható élelmiszerekből álló ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A felmérés eredményei a kutatás lezárását követően a http://www.foodirradiation.eu portálon olvashatók lesznek.

Forrás: vesebetegseg.huFresenius Medical Care Diaverum B. Braun Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége (VORSZ) Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége