NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA B. Braun Avitum az egyik legjobb munkahely

2015.11.26

A cég az ország 18 pontján működtet a legkorszerűbb orvostechnológiával felszerelt dialízisközpontot.


A világ vezető humánerőforrás-tanácsadó cégeként ismert Aon Hewitt minden évben világszerte közel 30 országban méri fel a munkavállalók munkahelyükről alkotott véleményét és elkötelezettségét.

A 2015-ös Legjobb Munkahely Felmérésében hazánkban is 76 vállalat 32 000 munkatársát kérdezték meg. A dolgozók véleménye alapján a 250-1000 főt foglalkoztató vállalatok közül idén az egyik legjobb munkahely a B. Braun Avitum. Az elismerésként járó díjat Horn Péter vezérigazgató vette át a november 25-én megrendezett ünnepélyes díjátadón.

 Az Aon Hewitt ebben az évben 15. alkalommal mérte fel a hazai dolgozók munkahelyről alkotott véleményét. A megkérdezés keretében a munkavállalók elkötelezettsége mellett a vonzó munkáltatói arculat, a hiteles és felkészült felsővezetés, a teljesítményorientált vállalati kultúra, valamint a fenntarthatóság szempontjai mentén vizsgálták a pályázó munkahelyeket. A győztesnek ezen kritériumok mindegyike alapján kiemelkedően kell teljesítenie.

 A díjakat idén is három kategóriában ítélték oda, amelyek közül a B. Braun Avitum a 250-1000 fő közötti vállalatok kategóriában nyerte el a Legjobb Munkahely Díjat. A B. Braun Avitum az ország 18 pontján működtet a legkorszerűbb orvostechnológiával felszerelt dialízisközpontot, ahol a magyar vesebetegek közel 40 százaléka számára biztosítja az életben tartó dialíziskezeléseket. A cég fejleszti a B. Braun által a világban forgalmazott valamennyi dialízisgép szoftverrendszereit, forgalmazza a B. Braun termékeit, illetve shared service központot üzemeltet. A most elnyert díj különleges jelentőséggel bír a cég életében, hiszen saját munkatársai mondták el véleményüket a vállalatról egy külső, független szakértőnek. A Legjobb Munkahely Felmérés elsődleges célja hiteles visszajelzést adni arról, hogy hogyan érzik magukat a munkavállalók a vállalatnál. Az eredmények alapján a B. Braun Avitum kiemelkedően teljesített: a munkatársak elkötelezettségi szintje idén elérte a 85 százalékot, amely 25 százalékkal meghaladja a magyar átlagot.

 A kutatás emellett információt nyújt arról is, hogy a kollégák milyennek ítélik a vezetés és a humánerőforrás-osztály munkáját, valamint, hogy a vállalat mennyire ad biztonságot, stabilitást, biztos jövőképet munkatársainak. Ez segít felfedni azokat a pontokat, ahol problémák vannak a szervezetben és a menedzsmentnek érdemes változtatni a humán stratégián a hatékonyabb működés érdekében. Az így elért vonzó munkáltatói márka olyan versenyelőnyt jelent a piacon, amely mind a potenciális munkavállalók vonzásában, mind pedig a tehetségek megtartásában jelentős szerepet tölt be.

„Családi vállalkozásként kiemelt hangsúlyt fektetünk legértékesebb erőforrásunkra, az emberi munkaerőre. Munkatársaink elégedettsége, elkötelezettsége és motiváltsága meghatározó eleme volt eddigi sikereinknek és ennek megőrzése jövőbeni eredményeink záloga is. Büszkeséggel tölt el, hogy ez az elégedettség cégünknél a legjobb hazai vállalatokéval van egy szinten. Megtiszteltetés olyan vállalatot irányítani, ahol a munkavállalók azonosulnak a képviselt értékekkel, büszkék cégükre, hisznek benne és készek arra, hogy tegyenek érte" – tette hozzá az elnyert díj kapcsán Horn Péter a B. Braun-vállalatcsoport vezérigazgatója.

 A Legjobb Munkahely Felmérést 2001-ben végezték el először Magyarországon, így Németország mellett hazánk volt az első európai ország, ahol elkészült a munkahelyek feltérképezése. A kutatás mára átfogó globális felméréssé nőtte ki magát, amelynek keretében közel 30 ország alkalmazottai értékeli évről évre munkahelyét. A kiszélesedő részvétel egyben kiváló alapanyagot nyújt a hazai illetve nemzetközi humánerőforrás trendeket, gyakorlatokat vizsgáló elemzésnek.
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care