NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA betegség ellenére is teljes életet élni

2013.06.24

Keszthelyen szombaton találkozhattak a járókelők a RenBikeTuor résztvevőivel - tudósított a Zaol.hu.


Balatonfüredről indultak múlt pénteken, és négy nap alatt szeretnék körbebiciklizni a Balatont azok a vesepótló kezelésekben részesülő betegek, akikkel a városban szombaton találkozhattak a járókelők. Az idén már második alkalommal kerül megrendezésre a a RenBike Tour. A rendezvény a Nemzeti Vese Program égisze alatt szerveződik, célja, hogy megmutassa a szélesebb közönségnek: a vesepótló kezelések mellett is lehet aktív életet élni. A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a súlyos következményekkel járó krónikus vesebetegségek megelőzhetőségére is - írta a Zaol.hu.

A 110 tagú csapatban van 22 dializált, és 4 transzplantált beteg is. Dr. Schneider Károly főorvos-főszervező elmondta: a vállalkozás nagy kihívás számukra, hisz nagyon oda kell figyelni a betegekre, ezért a 17 városból érkezett kerékpározókkal nyolc orvos és több ápoló is együtt utazik, kerékpáron, illetve az orvosi kocsikban. Ha valakit gyengülni látnak, azonnal ellátást kap.

Keszthelyen dr. Kováts László, a Diaverum Dialízis Központ orvos-igazgatója és kollégái adományokból létrehozott piknikkel várták a csapatot. A város polgármestere, Ruzsics Ferenc pedig kitartást kívánva bocsátotta útra őket.

Pingitzer Károly, a túra ötletgazdája és résztvevője elmondta: nagyon fontos ez az erőpróba, többek közt mert ezekben a napokban lehetőség nyílik a barátkozásra, ismerkedésre, tapasztalatcserékre is.
A négynapos kerekezés több támogatónak köszönhetően a résztvevőknek nem kerül semmibe.

Forrás: Zaol.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care