NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA déli szakaszon nincs veszélyben kórház

2013.06.11

A betegellátás folyamatos, felkészültek az evakuált rászorulók fogadására.


Az árhullám a Duna déli szakaszát éri el - e szakaszon kórházat elöntéssel közvetlenül nem fenyeget az ár. Az érintett megyékben - Fejér, Bács-Kiskun, Tolna, Baranya - lévő kórházak felkészültek arra, hogy amennyiben lakossági evakuálásra kerül sor, fogadni tudják a rászoruló betegeket és ápoltakat. A dunaújvárosi, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kalocsai telephelye, a bajai és a mohácsi kórház folyamatosan kapcsolatot tart a katasztrófavédelmi szervekkel. A gyógyszer- és élelmiszerkészleteket feltöltötték, gondoskodtak az esetleges áramkimaradások áthidalásáról - írta közleményében a GYEMSZI.

A komáromi Selye János Kórházban a betegellátás megerősített szolgálati beosztás mellett rendben zajlik. Az ár apadása lehetővé teszi, hogy a kórház alagsorában működő kardiológiai, gasztroenterológiai és gyermek-pulmonológiai szakrendelések visszaköltözzenek a helyükre. Szerdától újra fogadják a betegeket az egynapos sebészeti és nőgyógyászati, a nappali kórházi részlegek, valamint az aktív reumatológiai osztály. A Komárom város központjában lévő Rendelőintézetben a szakrendelések, a képalkotó diagnosztikai és a laboratóriumi ellátás zavartalan. Az önkormányzati tulajdonú Gyógyfürdő még zárva, így a kórház itt működő reumatológiai szakrendelését a Rendelőintézetbe költöztette.

Forrás: GYEMSZI
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care