NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA kis Zsófi új vesét kapott

2012.04.25

A tizenegy éves Varga Zsófi új vesét kapott az Eurotransplanton keresztül.


A tizenegy éves Varga Zsófi vágya teljesült, új vesét kapott Németországból, a műtétet szombaton végezték el a pécsi gyermekklinikán. A három gyermekét egyedül nevelő édesapa, Varga Zsolt elmondta: hihetetlenül örültek a szombati hírnek, amikor arról értesítették, hogy az Eutranszplant-program keretében Zsófi új vesét kap – olvasható a Dunántúli Napló - online oldalán.

- Azonnal indultunk a gyermekklinikára – mesélte az édesapa. Az első pillanatban ugyan megijedt Zsófi, azonban ahogy közeledtünk Pécs felé, egyre bizakodóbb lett, és a műtőbe már mosolyogva vitték be. A műtét jól sikerült, az első eredmények és vizsgálatok nagyon biztatóak, a vese kiválóan működik, mintha csak a sajátja lenne. Már több mint egy litert pisilt, ez pedig jó jel. Teljesen bizonyosak azonban csak egy-két hét múlva lehetünk a műtét eredményességét illetően – mondta kicsit megkönnyebbülve az édesapa.

Mint arról a lap korábban cikkezett, Zsófi ötesztendősen került fel a donorlistára, az első vesét nem fogadta be a szervezete. Az elmúlt években állapota romlott, csakúgy mint a család anyagi helyzete, azonban az olvasók támogatásának is köszönhetően sikerült a számlák egy részét kifizetniük. A család a Szemem Fénye Alapítványtól is sok segítséget kapott, a Dóri Házban pihenhettek, illetve rendszeresen gyermekmentővel szállították őket a kezelésekre.
 
Forrás: Dunántúli naplóMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care