NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA Nemzeti Vese Program is ott lesz a Kutatók Éjszakáján

2014.09.25

Az előadás előtt és után vércukor-, koleszterin, érfalrugalmasság-, és testtömeg összetétel szűrővizsgálatokon lehet részt venni.


Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a pénteki Kutatók Éjszakája rendezvényre, ahol számos érdekes program között a Nemzeti Vese Program is előadással és szűréssel várja az eseményre ellátogató közönséget! A program ingyenes.

Időpont: 2014. szeptember 26. (péntek) 20.00
Helyszín: Semmelweis Egyetem EOK (1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-47.), Élettani Intézet, Hevesy György előadóterem, földszint

Az előadás címe: Mindentudó vizelet
Az előadó: Dr. Cseprekál Orsolya, SE I.sz. Belgyógyászati Klinika

A vesebetegségek bár sokszor némán, tünetmentesen jelentkeznek, a vizelet a legtöbb esetben elárulja jelenlétüket. Mi minden állapítható meg, milyen betegségekre derülhet fény a vizelet fizikai és kémiai jellemzőinek vizsgálatával? Jöjjön el és tudja meg!

Az előadás előtt és után vércukor-, koleszterin, érfalrugalmasság-, és testtömeg összetétel szűrővizsgálatokon lehet részt venni.

További részletek itt


Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care