NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA RenBikeTour Balaton kerékpár túra negyedszer

2016.06.22

2016 július 1-4. között kerül megrendezésre a RenBikeTour Balaton túra!


A 2013-ban két dializált vesebeteg (Pingitzer Károly és Horváth Róbert) által megálmodott, vesebetegek, barátok és szimpatizánsok részvételével megrendezett országos RenBikeTour Balaton kerékpár túra 4. évfordulójához érkeztünk.

Táv: 210 km

A Tervezett útvonal és állomások:

Balatonfüred – Siófok – Balatonlelle – Gyenesdiás – Balatonfüred

nap (2016. július 1. péntek): Balatonfüred – Siófok  57 km
nap (2016. július 2. szombat): Siófok – Balatonlelle 40 km
nap (2016. július 3. vasárnap): Balatonlelle – Gyenesdiás 48 km
nap (2016. július 4. hétfő): Gyenesdiás – Balatonfüred 65 km

Tudnivalók:

- Az előző évekhez hasonlóan a kerékpározást kényelmes tempóban, kb. 10 kilométerenként pihenők, frissítők, energiapótlás beiktatásával, csoportban haladva tervezzük.
- Edzettebbek, kisebb csoportokban ennél gyorsabban is haladhatnak – saját tempójuk szerint – velük a végcélnál találkozunk.
- Idén is tervezzük – lehetőség szerint csapatokba szerveződve – a táv futva megtételét is (ezt betegeinknek nem ajánljuk).
- A 4 napos túra összköltsége 3 éjszaka szállással, félpanzióval 21.500.-Ft. A szállások részletes leírásai és költségei a RenBikeTour Balaton honlapján olvashatóak! A szállások elosztásánál a lehetőségekhez mérten próbálunk az igényekhez alkalmazkodni, de a szobák jellegéből adódóan, legyenek kedvesek figyelembe venni, hogy minden igényt nem tudunk kielégíteni! Korlátozott számban és felár ellenében Balatonlellén lehetőséget biztosítunk kétágyas szoba foglalására a közös szálláshelyen, továbbá Gyenesdiáson, igény esetén egy panzióban is lehet szobát foglalni.
- Változatlan célunk, hogy ebben az évben is minden vesebeteg részére a részvételt ingyenesen biztosítsuk! Jelentkezéskor minden vesebetegtől szeretnénk kérni 5.000.-Ft-ot a szállások foglalásához, melyet a részvétel teljesülése esetén visszafizetünk. Amennyiben a túrán betegsége miatt, vagy önhibáján kívüli egyéb ok miatt nem tud részt venni és ezt a szervezőknek a túra indulása előtt legkésőbb 10 nappal jelzi, úgy részére a befizetett összeget visszatérítjük.
Indulás a balatonfüredi SPAR parkolóból, július 1-jén pénteken 11 órakor. Gyülekező ugyanitt 9 órától. Kérünk mindenkit - megérkezéskor a helyszínen regisztráljon!
Autóinkat a parkolóval szemben levő kemping területén ismételten őrzött helyen tudjuk hagyni! (Ehhez kérjük, a regisztráláskor az autó rendszámát megadni szíveskedjenek).
 -Csomagjaink szállítására kísérő autók állnak rendelkezésre! Az egészségügyi hátteret a két műveseállomás segítségén túl a túrában résztvevő egészségügyi személyzet biztosítja.
 -Az oda- és hazautazás, valamint a kerékpárok helyszínre szállítása egyénileg történik, helyszínen kerékpárt biztosítani nem tudunk!
 

Vesebeteg résztvevőink kérjük, hogy az alábbiakat vegyék fokozottan figyelembe:

Szeretnénk, ha a túrán részvevő betegeink biztonságban éreznék magukat, de ehhez szükségünk van az együttműködésükre!

Fentiekre tekintettel kérjük, hogy hozzák magukkal orvosi összefoglalójukat, legutolsó leleteikkel, hol, milyen módon zajlik művese kezelésük, milyen gyógyszert szednek, stb. Minden beteget induláskor és naponta ellenőrzünk és természetesen napközben bármikor fordulhatnak hozzánk segítségért. Terveink szerint, aki elfárad, vagy aktuális állapota nem teszi lehetővé az aznapi kerékpározást, a kísérő autóban folytathatja a túrát.

Kérünk mindenkit, hogy kérje ki kezelő orvosa véleményét, tanácsát a részvétellel kapcsolatosan!

Lehetőség szerint a vesebeteg résztvevőknél legyen 1-2 hónapnál nem régebbi cardiológiai lelet, amivel kizárható a súlyos szívkoszorúér szűkület/elzáródás, a súlyos szívelégtelenség, szívbelhártya gyulladás, szívburok gyulladás/folyadék-gyülem!
Legyen rendezett a vérképe!

Friss műtétet követően kérjük, ne vágjanak neki a túrának, mert ezzel nem csak önmagukat veszélyeztetik, hanem a többi résztvevőnek és a jelen levő egészségügyi személyzetnek is csak rossz élményeket szereznek!

A hasi dialízis kezeléseket a szállásokon indulás előtt és megérkezéskor tervezzük, de a két műveseállomáson is lehetőség lesz a közti kezeléseket elvégezni. Amennyiben szükséges, úgy útközben a kísérő autóban lehetőség szerint kontrollált körülmények közt lesz mód oldatcsere végzésére.
A tervezett időre szükséges oldatairól mindenki maga gondoskodjon, az oldatok körbeszállítását már helyben megoldjuk.
Haemodializált betegek dialízisét a keszthelyi és siófoki művese állomásokon tervezzük beiktatni. Kérjük, előre jelezzék a HD igényüket, hozzák magukkal a szükséges HD dokumentációt (vérnyerési hely, véralvadásgátlás, friss vírus serológia, stb., …).

Természetesen nem feltétele a túrán való részvételnek a Balaton teljes megkerülése, a túrára bármikor be lehet csatlakozni és bármikor ki lehet szállni, ezt mindenki egyénileg dönti el.

Amennyiben kérdése vagy egyéb speciális igénye van, úgy azt kérjük, jelezze felénk!
 

Általános információk minden résztvevő számára:

A RenBikeTour Balaton-ra történő regisztráció, valamint a programmal kapcsolatos további információk a renbiketour.hu vagy a www.eqcongress.hu oldalon találhatóak meg.
A regisztráció kizárólag on-line történik. A regisztráció csak akkor tekinthető elfogadottnak, amennyiben erről az automatikusan generált visszaigazolást megkapja az Ön által megadott e-mail címre, fentiekre tekintettel is kérjük, hogy figyelmesen írja be az adatokat.
Terveink szerint ebben az évben is Keszthelyen a dialízis központ előtt, pihenővel és étkezéssel közbeiktatott betegtalálkozót tervezünk.
A túra során a résztvevőknek ásványvizet fogunk tudni biztosítani.
Kérjük, hogy az otthoni indulás előtt, mindenki győződjön meg járműve műszaki állapotáról! Technikai segítségre, javításra a helyszínen és menet közben is lesz lehetőség, de jobb, ha erre nem kerül sor.
Az egészség károsodás megelőzése érdekében szintén kérünk mindenkit, a túra előtt tudatosan készüljön rövid távú edzésekkel!
A szállás opciók miatt kérjük lehetőség szerint május 31-ig legyenek kedvesek regisztrálni!
A túrát a RenBikeTour szakmai szervező csapatával együttműködve az Expert-Quality Kongresszusi és Utazási Iroda munkatársai Szalma Márta és Szepesi Gizella szervezik. Kérdéseikkel kérjük, forduljanak hozzájuk bizalommal. /Telefon: +36 1 332 4556, + 36 20 9520 786 E-mail: szepesi@eqcongress.hu/.
 

Biztonságunkról az AEGON MAGYARORSZÁG Biztosító Zrt. gondoskodik!

Várunk mindenkit, akinek érdeklődését a fentiek felkeltették, vagy hallott a korábbi RenBikeTour Balaton sikeréről és szeretne hasonló élményekkel gazdagabb lenni, vagy csak társaságban jót sportolni!

Forrás: http://renbiketour.hu/
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care