NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA rendszeres mozgás idősen is véd a vesekőtől

2013.05.15

Nem a testmozgás intenzitása, hanem a mennyisége a mérvadó a vesekövesség megelőzésében.


Az idősebb nők a legújabb kutatások szerint már némi plusz testmozgással is sokat tehetnek azért, hogy csökkentsék a vesekő kialakulási esélyét. A Kalifornia Egyetem, a San Francisco Egészségügyi Központ, a Georgetown Egyetem, valamint a Washington Orvosi Egyetem tudósai több mint 85 ezer, a változókoron már átesett amerikai nő egészségi állapotát megvizsgálva rájöttek, hogy a rendszeres testmozgás akár 31 százalékkal is csökkentheti esetükben a vesekő kialakulási esélyét - írta az 50plusz.hu.

Az Amerikai Urológiai Társaság éves találkozóján ismertetett kutatási adatok szerint nem a testmozgás intenzitása, hanem a mennyisége a mérvadó a vesekövesség megelőzésének szempontjából. Kiderült továbbá, hogy a magas kalóriatartalmú ételek fogyasztásának elhagyása szintén több mint 40 százalékkal csökkentheti a menopauzán már átesett nők vesekövességre való hajlamát.
További részetek a honlapon

Minden a vesekőről a vesebetegseg.hu-n

Forrás: 50plusz.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care