NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA Szervdonáció és Transzplantáció Európa Napja

2015.09.17

Tiszteletadás a donoroknak és családtagjaiknak, illetve a szolidaritás kifejezése a szervátültetésre váró betegek iránt.


A Szervdonáció és Transzplantáció Európa Napja az Európa Tanács kezdeményezésére 1996-ban, Genfben került először megrendezésre, majd 2005-ben a WHO a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapjává nyilvánította október második szombatját.

Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért a Magyar Transzplantációs Társaság, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Országos Vérellátó Szolgálat - Szervkoordinációs Iroda közreműködésével, idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Szervdonáció és Transzplantáció Európa- és Világnapját. A rendezvényü célja tiszteletadás a donorok és családtagjaiknak, illetve szolidaritás a szervátültetésre váró betegek iránt. A transzplantáltak köszönetüket fejezik ki a szervátültetés lehetőségét megteremtő (donorjelentő), valamint a transzplantációt és az utógondozást végző egészségügyi dolgozóknak.
 A délelőtti sportesemények itt találhatók

Forrás: transalap.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care