NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanA veséjéért táncolt Gallusz Niki és Nagy Sándor

2013.03.15

Egy egész bevásárlóközpontot bénított meg a két művész. A Webbeteg beszámolója


Nem kis meglepetést okozott az egyik legnagyobb budai bevásárlóközpontban a Madách Színház szereplőgárdája, amikor önfeledt táncba és éneklésbe kezdett a legnagyobb délutáni forgalom kellős közepén. A 25-30 fiatal a József és a színes szélesvásznú álomkabát című Webber darabból adott elő egy részt, a cél azonban most kevésbé a szórakoztatás, mint inkább a figyelemfelhívás volt. A színészek ugyanis a Vese Világnap alkalmából választották a tájékoztatás eme formáját, hogy mindenkit figyelmeztessenek a vesék fontosságára - tudósított a Webbeteg.hu.

– A vesék indokolatlanul hanyagolt szervek, nem esik túl sok szó róluk. Korábban én is csak annyit tudtam, hogy sokat kell inni azért, hogy tisztuljanak. Figyelek a saját testemre és az egészségemre, így ezt meg is teszem, de színészként és ismert emberként azt is kötelességemnek érzem, hogy mások figyelmét is felhívjam az egészségmegőrzés fontosságára – mondta Gallusz Niki, aki nem kevesebbet vállalt magára a nemes cél érdekében, mint hogy társaival egy bevásárlóközpontban, élőben énkel és táncol.

A megdöbbentő és egyszeri flash mob koordinátora a színház egy másik színésze, Nagy Sándor volt, aki izgatottan állt az új kihívás elé. – A színházban mindössze kétszer volt lehetőségünk elpróbálni a közel 10 perces előadást, de itt a helyszínen egyszer sem. Így – bár a színházban már több tucatszor ment ez az előadás – magam is izgultam, hogy hogyan fogadja majd a közönség – mondta a színész, hozzátéve: a vesék szempontjából a legfontosabbnak a megelőzést tartja, ezért is örült, amikor a szervezők felajánlották, hogy a színház összes dolgozójának ingyenes szűrést tartanak a közeljövőben. Nagy Sándor szerint, bár a figyelemfelhívó akció szórakoztatásnak is megfelelő volt, a vesékkel mégsem szabad viccelni. A teljes cikk a részletekkel.Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care