NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanAkár a táborozás közben is jöhet szervriadó!

2016.06.17

Az idei tábornak 99 kis lakója lesz, a legtöbben vese- vagy májátültetésen estek át, de egyre több szív- és tüdőátültetett gyermek is táborozik.


Az idén 25 éves Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért idén június 25-július 2 között, Balatonszemesen tizenharmadik alkalommal szervezi meg élményterápiás nyári táborát, amelynek résztvevői szervátültetett gyermekek, egészséges testvéreik és szüleik - tudatta a civil szervezet.

A Mi is nyaralunk – tábor rendkívüli élményt nyújt a szervátültetett gyerekek és az érintett családok számára. A táborlakó gyermekek – állapotuk miatt – nagyon sok olyan kalandból és szórakozási lehetőségből kényszerülnek kimaradni, ami egészséges társaik számára könnyedén és természetesen elérhető. Betegségük következtében közösségi életük is sérülhet. Nehezebben találnak befogadó, megértő társaságot, ahol testi-lelki problémáikat szerető támogatással oldhatják és dolgozhatják fel, és közben örömteli pillanatokat élhetnek át.

A tábor egész hete a felhőtlen kikapcsolódás, az önbizalom-építés ideje. A gyerekek sportolnak, játszanak, zenés-verses programokon vehetnek részt, Ki-Mit-Tud-on mérik össze tudásukat, gyógyító beszélgetéseket folytatnak és kalandparkba is ellátogatnak.

Az idei tábornak 99 kis lakója lesz, közülük legtöbben vese- vagy májátültetésen estek át, de egyre több szív- és tüdőátültetett gyermek is velünk táborozik, valamint 45 egészséges testvér is hozzájárul az együttlét jó hangulatához. Idén 4 vesére és 2 májra váró gyerekünk is lesz, ami azt is jelentheti, hogy a tábor alatt lesz szervriadója. (Megtörtént már kétszer!) A táborban 28 önkéntes segítő gondoskodik arról, hogy mind a gyermekek mind a szülők tapasztalatokban gazdag és hasznos hét után térjenek haza.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 1991 óta támogatja és szervezi a szervátültetett gyerekek testi és lelki rehabilitációját, ösztönzi őket a sportos életmódra, és segítséget nyújt a szülőknek a mindennapi gondok leküzdéséhez.

Az alapítvány küldetésének tekinti az ismeretterjesztést is, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet: A SZERVÁTÜLTETÉS ÉLETET MENT! Munkatársai arra törekszenek, hogy az egészségügyben dolgozó szakemberekben tudatosítsák a donorjelentés jelentőségét.


Forrás: vesebetegség.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care