NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanÁtesett egy veseátültetésen, ma bajnok

2013.08.21

Szabina minden korábbi nehézség ellenére tele van tervekkel, fogtechnikusnak készül.


Két születésnapom van, február 11-én és június 16-án is tortával ünnepelünk – mondta mosolyogva a szolnoki Hasznos Szabina. A bájos szőke hölgy öt évvel ezelőtt együttes vese-és májátültetésen esett át – olvasható a szoljon.hu portálján. Szabinának azonban nem mindig volt ilyen gondtalan élete. Gyermekkorát nagyrészt kórházban töltötte. Mindössze két hónapos volt, amikor kiderült, hogy súlyos beteg.

- Sokat köszönhetek a budapesti I. számú Gyermekklinikán dolgozó orvosoknak – emelte ki Szabina. Bár jártam óvodába és iskolába is, rengeteg időt kellett töltenem kórházban. Ha elkaptam valami betegséget, akkor a legtöbbször be kellett feküdnöm és sokáig tartott a gyógyulás. Előfordult, hogy augusztus 20-án lettem rosszul és épp hogy csak meggyógyultam iskolakezdésre. A későbbiekben, tizenhat éves korom körül kaptunk egy éjszakai dialízis gépet, hogy ne kelljen mindig Budapestre utazni emiatt. Szolnokon ugyanis nem volt lehetőség ilyen kezelésre akkor. Minden este tíz órától reggel hat óráig voltam a géphez kötve. Ezt követően reggel indultam iskolába, nem volt kellemes időszak. Mindez fél évig tartott. Épp az esti dialízisre készültünk, amikor megcsörrent a telefont. Budapestről hívtak és közölték: lehetőség van együttes vese-és májtranszplantációra.

Forrás: Szoljon.hu


Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care