NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanBárdy Györgyöt veseosztályon kezelték halála előtt

2013.05.29

A vesebaj, akárcsak a szívbetegsége, Bárdy idősebb korában jelentkezett.


A hétfőn, 92 éves korában elhunyt Bárdy György a Szent Imre Kórház nefrológiai osztályának gondozottja volt – írta a Blikk. Akárcsak Garas Dezső és Körmendi János, Bárdy György is veseelégtelenséggel küzdött életének utolsó szakaszában . A vesebaj, akárcsak a szívbetegsége, Bárdy idősebb korában jelentkezett. 12 évvel ezelőtt infarktuson is átesett. Minden betegségét méltósággal viselte – írta a lap.

A három említett színész közül csak Körmendi hozta nyilvánosságra, hogy súlyos betegséggel küzd, dialíziskezelésre szorul. Garas Dezső élete végéig játszott a Nemzeti Színházban, amellett, hogy közben dialíziskezelésekre járt.

Bárdy Györgyről a lap nem írja, hogy dialízisre járt, de erre lehet következtetni abból, hogy a Szent Imre Kórház nefrológiai osztályának gondozott betege volt. Ma már annyi magánkézben lévő dialízisközpont van, hogy aki szeretné, titokban tarthatja betegségét – mondta Ádám Aurél, a Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége elnöke.

Forrás: Blikk.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care