NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanBudapesti Nephrológiai Iskola: továbbképzés szakembereknek

2013.03.18

Egy hét alatt áttekinthetők a nephrológia, hipertonológia, dialízis és a transzplantáció legfrissebb ismeretei.


A Budapesti Nephrológiai Iskola egy egyhetes, angol nyelvű, nemzetközileg is elismert (30 európai/US CME kreditpont, illetve 50 OFTEX creditpont értékű) nephrológiai kurzus, amit az idén 25 éves Magyar Vesealapítvány szervez. A Semmelweis Egyetemen megrendezésre kerülő esemény egyike a legrégebbi és legismertebb nephrológiai kurzusoknak, ami összesen 58 országból érkező résztvevőt vonzott az elmúlt évek során. Az eseményre 2013. augusztus 26 és 31. között huszadik alkalommal kerül sor, amire a szervezők több különleges programmal is készülnek.

Az egyhetes program során kiváló nemzetközi előadók segítségével tekinthetőek majd át a nephrológia, hipertonológia, dialízis és a transzplantáció legfrissebb ismeretei. Az idei előadók között megtalálható lesz a Nemzetközi Nephrológiai Társaság jelenlegi és előző elnöke, valamint az Európai Vese Szövetség – Európai Dialízis és Transzplantációs Társaság jelenlegi és előző két elnöke is.

A témakörök a molekuláris kérdésektől egészen a betegágy melletti feladatokig terjednek, magukba foglalva a tudományos újdonságoktól a klinikai tapasztalatokig szinte mindent. A workshopok során lehetőség nyílik majd kiscsoportos közvetlen megbeszélésekre, ahol a résztvevők bemutathatják saját tapasztalataikat és feltehetik kérdéseiket. A programnak része lesz a legmodernebb dialízis és kutató központok meglátogatása is.

A 2013-as Budapesti Nephrológiai Iskolát a 11. Nemzetközi Bor és Egészség Szimpóziummal együtt, valamint a 8. Vese Világnapjához csatlakozóan tartják majd meg. Az esemény honlapját itt találja

Forrás: WeborvosMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care