NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanDialízisre is több pénz jut augusztustól

2011.08.10

2011. augusztus 1-től csaknem 40 egészségügyi intézmény kap összesen 660 millió forinttal többet egy mostanra elbírált pályázat nyomán.


A nyertes pályázókról az OEP Többletkapacitás-befogadási Bizottsága által tett javaslat alapján a Nemzeti Erőforrás Miniszter döntött, melyről közleményben értesítette az érintetteket.
 
A NEFMI és az OEP célja, hogy az év végéig biztosított 660 millió Ft többlet révén csökkenjenek a várólisták, valamint az új, korszerű diagnosztikai eljárások, eszközök befogadásával tovább javuljon a betegellátás színvonala. A rendelkezésre álló több mint félmilliárd forint fedezetet biztosít arra, hogy a nyertes intézmények nagyobb keretösszeggel rendelkezzenek a fekvőbeteg ellátás keretében nagy értékű, költséges műtétek elvégzésére, több beteget fogadjanak a járóbeteg ellátás keretében speciális kezelések és a művesekezelések elvégzése érdekében.

Szintén több intézmény kapott lehetőséget arra, hogy új eszközöket alkalmazzanak diagnosztikai eljárás részeként. Így például a jövőben szakmailag indokolt esetekben un. vékonybél kapszula alkalmazását is finanszírozza az egészségbiztosító. A szakma által már régóta megfogalmazott elvárás valósul meg azzal, hogy augusztus elsejétől Budapest és Debrecen után az országban negyedikként, a kecskeméti megyei kórházban is finanszírozottá válik a PET/CT vizsgálat.

A most befogadott többletkapacitásokra jövőre az idei összeg háromszorosát, mintegy 1,9 milliárd forint keretösszeg elkülönítését tervezi a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.
 
Forrás: NEFMI - OEPMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care