NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanDíjazott szponzor lett a B. Braun Avitum

2012.03.26

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. „EGÉSZSÉGES ÉLETÉRT" díjat kapott.


Az idén első alkalommal átadott „EGÉSZSÉGES ÉLETÉRT" díjat a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság vezetősége öt témakörben – tudomány, művészet, sport, társadalmi szerepvállalás, kiemelkedő szponzor – ítélte oda. Az elismeréseket a társaság VIII. kongresszusán vehették át az érintettek. Az egészséges életért végzett tevékenységéért és a tudományos életben betöltött szerepvállalása miatt a vezetőség egyhangú döntés alapján a kiemelkedő szponzor díjat a B. Braun Avitum Hungary Zrt.-nek adományozta.

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. több mint 20 éve nyújt a vesebetegek számára életben tartó dialíziskezelést. A cég 1989-ben hozta létre az első dialízisközpontot, amely hazánkban az első magán-egészségügyi létesítmény volt. Fő célja az volt, hogy annak a több ezer magyar vesebetegnek is biztosítsa az életben maradáshoz nélkülözhetetlen dialíziskezelést, akik ehhez korábban nem jutottak hozzá. Mára a hálózat 18 dialízisközpontjában országszerte mintegy 650 munkatárssal és a legkorszerűbb orvostechnikával nyújt nap mint nap több mint 2500 vesebeteg — azaz a magyarországi rászorulók 40%-a — számára magas színvonalú vesepótló kezelést.
 
Forrás: vesebetegseg.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care