NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanDinnyét visznek látógatóba a donorkoordinátorok

2014.06.25

Az Országos Vérellátó Szolgálat meglátogatja a "Mi is nyaralunk" tábor kis lakóit.


Június 26-án az OVSZ vezetősége és a Szervkoordinációs Iroda dolgozói látogatást tesznek a „MI IS NYARALUNK” gyermektáborban a 89 szervátültetett vagy szervátültetésre váró, illetve egészséges gyermeknél, valamint 100 főnyi kísérőinél, és egyúttal 250 kg görögdinnyével lepik meg a táborlakókat.

Az Országos Vérellátó Szolgálat fontos szakmai szerepet tölt be a szervátültetettek és így a "MI IS NYARALUNK" gyermektábor lakóinak életében, holott erről ők és szüleik nem is tudnak/tudtak. Ugyanis a szervtranszplantáció lebonyolítását, vagyis a szervet adományozó és a szervet megkapó felek közötti "kapcsolatot", folyamatot a Szervkoordinációs Iroda koordinátorainak és a laboratóriumi munkatársaknak köszönhetik. Az OVSZ dolgozói ezen szakmai háttérmunkán túl is nagy figyelemmel kísérik a szervátültetett gyermekek életét, és ahol tudnak, ott továbbra is segítséget nyújtanak, hogy ezen ifjú emberkék teljes életet élhessenek - tudatta közleményben az OVSZ.

Mint arról már lapunk is beszámolt, június 23-29. között a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért tizenegyedik alkalommal rendezi meg a „MI IS NYARALUNK” gyermektáborát Balatonvilágoson, ahol 52 vese-, máj, vese+máj-, szív-, tüdő-transzplantált, 3 szervátültetésre váró, illetve 34 egészséges, összesen 89 gyermek táborozik szüleikkel, és a rájuk vigyázó, őket segítő kísérőikkel, hogy a gyerekek sok élménnyel, szüleik pedig hasznos információkkal minél maradandóbb élményekkel, emlékekkel térjenek haza a gyermekek az egy hetes "kiruccanásból". Ezzel is feledtetve az elmúlt időszak nehézségeit, hiszen a mosoly, jókedv, önfeledt játék, szeretet nagymértékben hozzájárul a mielőbbi gyógyulásukhoz, feltöltődésükhöz.

Forrás: OVSZ
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care