NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanEgyedülálló hazai fejlesztés a művesekezelésben

2013.01.14

Komplex technológiai innováció a személyre szabott, minőségi dialízis kezelésért.


A FMC Magyarország Kft. 237 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. Az 576 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházásból a világon is egyedülálló komplex műszaki és technológiai fejlesztés valósult meg. Ennek köszönhetően a veseelégtelenségben szenvedő betegek személyre szabott, hosszú távú túlélést biztosító,
transzplantációra alkalmassá tevő minőségi kezelést kapnak - tudatták közleményben.

A Fresenius Medical Care (FMC) olyan technológiai és informatikai fejlesztést hajt végre a dialízis centrumokban, melynek köszönhetően a vesepótló ellátásra náluk jelentkező közel 2500 beteg személyre szabott kezelést kaphat. A legkorszerűbb dialízis gépek beállítása, a központi online adatrögzítés és tárolás bevezetése jelentős technológiai lépés az FMC Magyarország életében, amely az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségének és az elnyert 237.181.405. Ft-nak köszönhető.

Az FMC Magyarország Kft. célja, egy olyan komplex műszaki és technológiai fejlesztés megvalósítása, a cég különböző régióiban elhelyezkedő telephelyein, amely segítségével jelentősen javítható a végstádiumú veseelégtelenségben (ESRD) szenvedő és kezelt betegek életkilátása. Céljuk egy olyan új, szakmai protokollok alapján standard kezelés és eljárásrend megvalósítása, továbbá a megfelelő minőségű dialízis kezelés biztosítása, mely jelentősen támogatja a transzplantációra való alkalmasságot, valamint hosszú távú túlélést és a páciens életminőségének javulását. A fejlesztés által, a jól szervezhető és minőségi kezeléssel lassítható a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása.

A projekt leghangsúlyosabb része egy kísérleti fejlesztési munkafolyamatot ölel fel. Ebben a feladat együttesben kívánják megvalósítani egy olyan új, a kialakított eljárásrendet támogató adattárházat, melynek középpontjában az általuk kezelt betegek és a kezelést támogató eszközök (pl.: Fresenius 5008-as dialízis gép, vízmű rendszer, dialízis modul) adatai vannak. A projekt eredményeképpen olyan innovatív informatikai fejlesztést valósítanak meg, amelynek segítségével az automatizált új eljárások biztosítják a hatékonyságot, növelhetik a betegellátás minőségét.

Bíznak benne, hogy projektjük eredménye hozzájárul a magyar egészségügy színvonalának emeléséhez és folyamatos fejlesztéséhez a betegek minőségi ellátásának érdekében.

Forrás: vesebetegseg.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care