NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanEgyüttműködés a betegekért

2011.05.09

Kelet-Magyarország rászoruló betegei számára is elérhetővé válik a nemzetközi színvonalnak megfelelő számban és arányban az élődonoros veseátültetés.


Kelet-Magyarország hematológiai és transzplantációra szoruló betegei számára nyújt korszerű, teljes körű, befejezett gyógykezelést és gondozást az a Kelet-Magyarországi Hematológiai és Transzplantációs Módszertani és Koordinációs Központ, melynek létrehozásáról május 10-én ír alá együttműködési megállapodást Dr. Csiba Gábor főigazgató és Paragh György centrumelnök.

A korábbi sikeres interrregionális együttműködések tapasztalatai alapján, többletberuházás és többletfinanszírozás nélkül, hazánk gazdasági és egészségi mutatók tekintetében legelmaradottabb, keleti felében kiemelkedő szakmai színvonalú, költséghatékony ellátó hálózat jön létre. A DE OEC tanszékei és osztályai, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolci Városi kórházak együttműködésén alapuló Központban elérhetővé válnak a legmagasabb színvonalú diagnosztikai és terápiás módszerek, valamint az őssejttranszplantáció és vesetranszplantáció valamennyi formája is.

A korszerű eljárásokat felhasználó gyógyító munka kiváló szakmai hátteret biztosít az akkerditált orvos- és egészségtudományi szakember-képéshez és továbbképzéshez. A színvonalas gyógyító és oktató tevékenység folyamatos fejlesztése kiváló alapot teremt a betegellátás szolgálatában álló kutatásoknak is. Ezáltal a Központ intenzíven bekapcsolódik az Európai Unió akkreditált képzési programjaiba, kiterjedt nemzetközi szakmai és tudományos együttműködéseket folytathat – tájékoztatott Dr. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök.

A Hematológiai és Transzplantációs Módszertani és Koordinációs Központban létrehozzuk az egységes onkohematologiai, hemosztazeológiai, valamint csontvelő- és szolid szervtranszplantációs adatbázist és regisztert, így Kelet-Magyarország rászoruló betegei számára is elérhetővé válik a nemzetközi színvonalnak megfelelő számban és arányban az élődonoros veseátültetés. A tervek között szerepel egy közösségi, köldökzsinórvér őssejtbank megalapítása is – mondta Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos.

Forrás: Weborvos

Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care