NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanFórum a szervátültetésre váró betegekért

2011.09.29

Október 2-án, vasárnap újabb állomásához érkezik a szervátültetésre váró betegek fórumsorozata.


A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért országjáró fórumsorozata, - melynek mottója: Csak nő szülhet gyermeket, de bárki ajándékozhat életet - ezúttal a vecsési Airport Hotelben várja a szervátültetés lehetőségei iránt érdeklődőket (2220 Vecsés, Lőrinci út 103/A).

A 10 órától 15 óráig tartó színes programban (regisztráció és büfé 9-10 között, ebéd 13.30-tól) a részt vevők megtekinthetik Tarján Iván Himnusz az Életért című filmjét, majd a civil szervezet kuratóriumi elnökének, Szalamanov Zsuzsának megnyitó köszöntője után tájékozódhatnak a Nemzeti Vese Program céljairól. A találkozó törzsprogramjában Dr. Langer Róbert professzor tart előadást a szervátültetés történetéről és jelenlegi, hazai helyzetéről és Dr. Chmel Rita beszél a transzplantációs várólistára való felkerülés nehézségeiről. Dr. Piros László a sebész szemszögéből ismerteti az élődonoros veseátültetés sajátosságait és előnyeit, a betegek tapasztalatairól négy, az élődonoros veseátültetésen már átesett beteg és a szerveket adományozók beszélnek. Természetesen az előadások után a szakértőktől kérdezhetnek is az érdeklődők. A program Tarján Iván HomMage a la medicine című filmjének megtekintésével zárul.
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care