NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanFórum szervátültetésre váró betegeknek

2012.10.11

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított életekért felvilágosító sorozata újabb állomáshoz érkezik október 28-án (vasárnap).


A nyíregyháza-sóstói Hotel Bíbicben 10 – 14 óra között várják a szervátültetés, és különösen az élődonoros veseátültetés iránt érdeklődő dializált betegeket, hozzátartozóikat, s bárkit, aki a témára kíváncsi. Az előadássorozat célja, hogy a dializált betegek és hozzátartozóik pontos képet kaphassanak a hazai szervátültetés helyzetéről, az élődonoros átültetés lehetőségéről, szakmai előnyeiről és helyben feltehessék nagyon is gyakorlati kérdéseiket a jelen lévő szakorvosoknak valamint a transzplantáción már átesett betegtársaknak.

A nyíregyházi fórumon többek között előadást hallhatnak a magyarországi szervátültetés történetéről és helyzetéről, a veseátültetés javallatairól és ellenjavallatairól, az élődonoros átültetés részleteiről, például a donor kivizsgálásáról és a veseeltávolítás technikájáról.

A harmadik éve folyó rendezvénysorozatot a Nemzeti Vese Program is támogatja. Összeállítás a szervátültetésről a Weborvoson

A MEGHÍVÓ

Forrás: vesebetegseg.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care