NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanGálvölgyi János unokája is jótékonykodott

2012.05.08

A kisfiú újra iskolába jár, nyáron pedig anyukájával együtt megy táborozni.


Ezentúl nem kell tüdőgyulladástól tartani a Madarász utcai Gyermekkórházban, ha télen ultrahangoznak parányi újszülötteket, és közel száz gyerek önfeledten játszhat Balatonaligán a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért táborában. Lilu és Gálvölgyi János unokája, Simon a Nevelésünk titkai című könyv olvasóit képviselve adományozott nagyobb összeget a két intézménynek anyák napja alkalmából.

„A könyvben olvashatunk arról, hogyan élte meg unokája betegségét Gálvölgyi János. A műtét szerencsére már távoli emlék mind a színész, mind Simon számára. A kisfiú újra iskolába jár, nyáron pedig anyukájával együtt megy táborozni a Transzplantációs Alapítvánnyal. A kötet olvasói az aligai gyermektábor finanszírozását segítették, ezáltal hozzájárulva ahhoz, hogy közel száz, Simonhoz hasonló transzplantált gyermek és családja nyaralhasson együtt.

Egy szervátültetés az egész családot megviseli, ezért is fontos a komplex rehabilitációt segítő tábor – nyilatkozta az alapítvány elnöke, Szalamanov Zsuzsa - megszervezése azonban évről-évre egyre nehezebb. Az alapítványvezető ezért is volt borzasztóan hálás a könyv szerzőinek az adományért, amelyet a kis Simon nyújtott át neki.

„Nagyon fontos nekünk a Transzplantációs Alapítvány, hiszen Simon műtéte után az önkénteseik gyakorlatilag beköltöztek a kórterembe. Sokat köszönhetünk nekik. A semmiből próbálnak óriási dolgokat véghezvinni, ezért is örültünk annak idején, hogy a Nevelésünk titkai bevételeiből ők is kapnak" – mondta Gálvölgyi Eszter, aki a jövőben önkéntes animátorként szívesen segítené a gyerekek táboroztatását.
 
Forrás: KisalföldMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care