NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanGyermekrajz kiállítások a Vese Világnap alkalmából

2015.03.05

A Nemzeti Vese Program felhívására született gyermekrajzok 2 kiállítási helyszínen tekinthetők meg.


A Nemzeti Vese Program rajz és grafika pályázatot hirdetett, melynek célja az volt, hogy a kiírás eredményeként olyan gyermekrajzok szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára!

A kezdeményezés kiemelt célja volt, hogy a pályázaton résztvevő diákok – „VESE ÓRÁINK” segítségével – elmélyítsék a vesével kapcsolatos ismereteiket, hogy tudatosítsuk bennük a prevenció jelentőségét, érzékennyé tegyük őket a beteg embertársainkkal való szociális kapcsolatokra, valamint hogy az ő nyelvükön ismertessük meg velük a megelőzés miben létét, a dialízis, a donáció és a transzplantáció fogalmait.

A gyermekrajzok 2 kiállítási helyszínen tekinthetők meg, ahol szöveges információs táblákkal kiegészítve, teljesítik majd azt a másodlagos küldetést, amely során felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára.

„Vese-rajz és –grafika” kiállítás nyílik 2015. március 12-én, a Vese Világnapján a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központban

A kiállítás 1 héten keresztül lesz megtekinthető a Mammut II. Bevásárlóközpont 3. emeletén (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.). (Ez a Mammut I-t és II-t összekötő folyosó.)

A kiállítás ünnepi megnyitójának időpontja: 2015. március 12. 16.00

A kiállítást Prof. Dr. Reusz György, a Magyar Nephrologiai Társaság elnöke, a Nemzeti Vese Program szakmai igazgatója és Zoltán György, a Nephrologiai Szolgáltatók Egyesületének elnöke, a Nemzeti Vese Program operatív igazgatója nyitják meg.

Vese-rajz kiállítás a Westend City Centerben

„Vese-rajz ” kiállítás nyílik 2015. március 9-én, a Vese Világnapjához kapcsolódva, a Westend City Centerben. A kiállítás két héten keresztül, március 22-ig lesz megtekinthető a Westend City Center 1. emeletén (1062 Budapest, Váci út 1-3.).Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care