NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanHamarosan kihirdetik a gyermekrajzpályázat eredményét

2015.03.03

A Vese Világnapján nyíló kiállításon megtekinthetjük, mit tudnak a gyerekek a vese működéséről, védelméről.


A Magyar Nephrologiai Alapítvány / Nemzeti Vese Program 2014 szeptemberében rajzpályázatot hirdetett általános iskolások számára azzal a céllal, hogy a kiírás eredményeként olyan gyermekrajzok szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára! A kezdeményezés célja volt továbbá, hogy a pályázaton résztvevő diákok elmélyítsék a vesével kapcsolatos ismereteiket, tudatosítsuk bennük a prevenció jelentőségét, érzékennyé tegyük őket a beteg embertársainkkal való szociális kapcsolatokra, valamint az ő nyelvükön megismertessük velük a dialízis, a donáció és a transzplantáció fogalmait. A Vese Világnapja kapcsán két helyszínen is nyíló kiállításon bemutatják a 20 legjobbnak bizonyult munkát és kihirdetik a nyerteseket is.

„Vese-rajz és –grafika” kiállítás nyílik 2015. március 12-én, a Vese Világnapján a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központban.

A kiállítás 1 héten keresztül lesz megtekinthető a Mammut II. Bevásárlóközpont 3. emeletén (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.). (Ez a Mammut I-t és II-t összekötő folyosó.) A kiállítás ünnepi megnyitójának időpontja: 2015. március 12. 16.00

Vese-rajz kiállítás a Westend City Centerben

„Vese-rajz ” kiállítás nyílik 2015. március 9-én, a Vese Világnapjához kapcsolódva, a Westend City Centerben. A kiállítás két héten keresztül, március 22-ig lesz megtekinthető a Westend City Center 1. emeletén (1062 Budapest, Váci út 1-3.).

A rajzpályázatra beérkezett pályamunkák 1. rész

A rajzpályázatra beérkezett pályamunkák 2. rész

Forrás: Nemzeti Vese ProgramMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care