NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanHárom gyerekben él tovább Gergő

2015.02.14

Létfontosságú szerveit három gyerek kapta meg, szülei most abban reménykednek, hogy más testében viszontláthatják fiúkat.


Egy év fogházbüntetést kapott az a fiatal férfi, aki még 2012-ben halálra gázolt egy általános iskolás kisfiút Pécs-Vasason. Rózsa-Bakacsi Gergő (9) létfontosságú szerveit három gyerek kapta meg, szülei most abban reménykednek, hogy más testében viszontláthatják fiúkat - írta a pecsma.hu.

- A mai napig nem tudtuk feldolgozni az értelmetlen halált – mondta lapunknak Gergő anyukája az ítélet után. - Gergő nem halt meg teljesen, szívbillentyűjével egy súlyos szívbeteg kislány, veséjével egy ötéves, májával egy 15 éves fiú él tovább. Éppen három éve temettük el Gergőt, szeretnénk tudni, hogy a szerveket kapó gyerekek hogy vannak, jó lenne velük találkozni, megnyugtatna minket, ha tudnánk, hogy a gyereken sikerült segítenünk – tette hozzá könnyezve Gergő édesanyja. – Hat fiam van, lányom sosem született, ezért örülök, hogy a gyermekem szívét egy kislány kapta meg. Remélem, egyszer találkozhatok majd vele – mondta a fiú apukája.

Forrás: Pécsma.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care