NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanHóhelyzet: Elakadt autók, balesetek a hó miatt

2013.03.26

Dialíziskezelésre váró betegek szállításra állt készenlétben a honvédségi jármű.


A rendőrök fél nap alatt országszerte 69 embert és 53 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedd reggel az MTI-vel. Az összegzés szerint 719 rendőr 296 gépjárművel látott el mentési feladatokat rendkívüli időjárás miatt.Az elmúlt 12 órában a havazással összefüggésben 127 közúti közlekedési baleset történt az ország közútjain, nyolc ember súlyos, huszonhat pedig könnyű sérülést szenvedett.

Kedd hajnalban a Készenléti Rendőrség munkatársai az M1 autópályán egy kisgyermekes családnak segítettek biztonságos helyre jutni, mert autójuk elromlott; érdi rendőrök egy olyan kétgyermekes családnak nyújtottak segítséget, akik autójukkal elakadtak a hóban.

Nem volt igény a betegszállító honvédségi járműre
Igény hiányában visszavonta a honvédség azt a sebesültszállító járművet, amely Medina térségben állt készenlétben a havazás miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyelete kedd reggel az MTI-t. A Tolna megyei védelmi bizottság kérésére Medina helyőrségben főként dialíziskezelésre váró betegek szállításra állt készenlétben, de igény hiányában kedd reggel 6 órától visszavonták a gép készenlétét - tudatta a szaktárca sajtóügyelete.

Forrás: MTI

Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care