NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanIdén is megrendezik a RenBikeTour Velencét!

2015.03.27

Ismét lehetőség lesz a kisebbik tavunk szervezett megkerülésére 2015 május 23-án! Felhívás!


A 2012-ben, két hasi dializált vesebeteg (Pingitzer Károly és Horváth Róbert) által indított, 2013-ban országos akcióvá szélesedett, 2014-ben már két rendezvénnyel megjelenő, vesebetegek és támogatóik részére szervezett RenBikeTour kerékpártúrát 2015-ben ismét elindítjuk! A tavaly első ízben megrendezett RenBikeTour Velence hagyományát követve, ismét lehetőséget kínálunk a kisebbik tavunk szervezett megkerülésére 2015 május 23-án!

Célunk változatlanul az, hogy a júniusban megrendezendő 4 napos Balatoni túra előtt, a téli kihagyások után, egy néhány órás, kényelmes, rövid távon, ismét megmozgassuk magunkat, felkészüljünk a nagyobb megmérettetésre, találkozzunk régi ismerősökkel, esetleg újabb barátokra tegyünk szert. Másrészt, lehetőséget szeretnénk kínálni az önmagukat kipróbálni vágyó és még gondolkodó vagy csak egy napi szabadidővel rendelkező sportkedvelőknek, hogy megismerhessék a közös tekerés maradandó élményét, és esetleg kedvet kapjanak a hozzánk való további csatlakozáshoz is!

A túrák célja változatlanul az, hogy megmutassuk; a súlyosnak tartott vesebetegséggel, sőt vesepótló kezeléssel (hasi dialízis, gépi művese kezelés, transzplantáció) együtt is lehet teljes, aktív életet élni. Szeretnénk felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgásra, mely elősegíti egészségünk megőrzését, szív-, érrendszeri és anyagcsere megbetegedések elkerülését vagy állapotunk javítását, továbbá a túrával mint akcióval rá szeretnénk irányítani a figyelmet a vesebetegség, veseelégtelenség sokakat fenyegető veszélyére, a szűrés, aktív megelőzés és főként az egyéni „odafigyelés” fontosságára.

Indulás 2015. május 23-án 11 órakor a gárdony-agárdi ’Napsugár’ strandról Táv: 35 km, a Velencei tó körüli kerékpárúton Gyülekezés 9 órától a Napsugár strand ingyenes parkolójában, a strand bejáratánál.

A résztvevőknek 3 csoportban javasoljuk a táv megtételét:
1. csoport: kerékpárral, kényelmes tempóban, 1 vagy több megállással, lehetőség
szerint csoportokban.
2. csoport: Kerékpáros gyorsasági verseny, amit a vállalkozó kedvű, rendszeresen
kerékpározó fiataloknak javasolunk (akár 2 gyorsasági kör megtételével is!)
3. csoport: Futva, akár egyéniben, akár előre szervezett csapatokban váltókkal

A 2015-es RenBikeTour programokat a RenBikeTour szervező csapatával közösen az Expert-Quality Kongresszusi és Utazási Iroda Kft. szervezi, Szalma Márta ügyvezető igazgató vezetésével. Biztonságunkról az AEGON MAGYARORSZÁG Biztosító Zrt. gondoskodik.

Tudnivalók:
- A túrán való részvétel vesebetegeknek és 18 év alatti résztvevőknek ingyenes, a többi résztvevőnek 500 Ft, ami a helyszínen fizetendő!
-  A túra során a résztvevőknek ásványvizet fogunk tudni biztosítani valamint a tavalyihoz hasonlóan meleg étellel várjuk a beérkezőket! Ezen kívül a Gárdonyi strand bejáratánál levő büfékben lehetőség lesz ennivaló és innivaló vásárlására is!
- A fentiek miatt a létszám kalkulálásához mindenképp szükséges előzetes regisztráció, amit a RenBikeTour honlapján, a regisztrációs link aktiválást követően kérünk mindenki tegyen meg, legkésőbb 2015. május 17-ig!
-  Minden részt venni szándékozó beteg kérje ki orvosa tanácsát, segítségét a döntés előtt!
- Az oda- és hazautazás, valamint a kerékpárok helyszínre szállítása egyénileg történik, helyszínen kerékpárt biztosítani nem tudunk!
- A túra során kísérő autót biztosítunk és szintén rendelkezésre áll szakképzett egészségügyi személyzet is.
-  Hasi dializált betegeinket kérjük, hozzák magukkal a szükséges oldatokat és eszközöket az oldatcseréhez - ha szükséges- megfelelő helyszínt biztosítunk.
- HD kezelt betegeknél javaslunk egy kezelést –akár soron kívül is- a túra előtti napon elvégezni!
- Biztonságképpen kérünk minden vesebeteget, hogy egészségügyi iratait és gyógyszereit hozza mindenképp magával!
-  A helyszínen felállított standnál kérünk mindenkit, hogy megérkezéskor regisztráljon!
-  Egészségügyi vagy egyéb probléma esetén a szervezőknél vagy a regisztrációs standnál kérjük ezt jelezzék!
-  Otthoni indulás előtt, mindenki győződjön meg járműve műszaki állapotáról! Technikai segítségre, javításra a helyszínen és menet közben is van lehetőség, de jobb, ha erre nem kerül sor.
-  A viszonylag rövid táv ellenére, a hirtelen megterhelésből adódó várható szövődmények elkerülése érdekében kérünk mindenkit készüljön rövid távú kerékpáros edzésekkel a túra előtt!
- Hazautazás várhatóan 17 óra körül!

Várunk tehát mindenkit, akinek érdeklődését akciónk felkeltette, vagy hallott a korábbi RenBikeTour sikeréről és szeretne hasonló élményekkel gazdagabb lenni vagy csak társaságban jót sportolni! A RenBikeTour Velence-re történő regisztráció valamint a RenBikeTour programjaival kapcsolatos információk a www.renbiketour.hu honlapon elérhetők! Amennyiben megnyílik a link, úgy itt lehet majd a 2015 június 19-22. között megrendezésre kerülő 3. RenBikeTour Balaton túrára is jelentkezni!

A RenBikeTour Balaton túráról külön küldünk részletes tájékoztatót!

Kérdés esetén elérhetőségeink:

Bátor Bálintné (Gizke) Szepesi Gizella
email: gise@freemail.hu email: szepesi@eqcongress.hu
Tel: +3630 677 9163 +3630 677 9163 Tel: +3620 952 0786 +3620 952 0786
Pingitzer Károly dr. Schneider Károly
email: pingi7115@gnail.com email: schka65@gmail.com
Tel: +3630 535 6948 +3630 535 6948 Tel: +3670 451 1038 +3670 451 1038
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care