NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanIdén is találkoznak a vesebetegek

2012.08.23

Augusztus 26-án várnak mindenkit a díjtalanul látogatható megyei Vesebeteg Találkozóra.


A Komárom-Esztergom Megyei Művese Alapítvány, valamint a megyei Vesebetegek Egyesülete idén augusztus 26-án, vasárnap vár mindenkit a már hagyományos, díjtalanul látogatható megyei Vesebeteg Találkozóra. A program helyszíne – szintén hagyományosan – a Csákányospusztai Ifjúsági Tábor lesz.

A rendezvény 10 órakor kezdődik, s délelőtt szakmai előadások várják a résztvevőket: hallhatnak orvosi előadásokat, dietetikust táplálkozási tanácsokkal, s szó lesz segélyezési lehetőségekről is. A közös, bográcsban készített ebéd után a vendégek a testet és a szellemet egyaránt megmozgathatják, hiszen lesznek sportfoglalkozások, s különböző, például egészségügyi és táplálkozási tesztsorok is megoldásra várnak majd – írja a KEMMA.

Papp Károly a szervezők egyike 2008 óta él új vesével. Azt szeretné, ha a találkozóra szóló invitálást minél több megyebeli vesebeteg fogadná el, transzplantáltak és dializáltak egyaránt. Úgy véli, hogy a megyében jóval több vesebeteg él, mint ahányan a különböző szervezetekhez csatlakoztak, és akikhez az alapítványokon, egyesületeken keresztül elérhet a meghívásuk. A találkozó kiváló alkalmat teremt arra, hogy megosszák egymással történeteiket, tapasztalataikat, kötetlenül ismerkedjenek, beszélgessenek, s a szakmai tájékoztatók mellett esetleg személyes tanácsokkal is ellássák sorstársaikat.

Forrás: KEMMAMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care