NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanInfluenza: mérsékelt emelkedés

2014.02.26

Az előző hetinél 17 százalékkal több, 26 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.


Magyarországon február harmadik hetében tovább terjedt az influenza, azonban a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt, mint az előző héten - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szerdán az MTI-vel. Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint február 17-23. között az előző hetihez viszonyítva 17 százalékkal több, 26 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A tájékoztatás szerint az orvosnál megjelent betegek 28,5 százaléka gyermek, 38,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, a legérintettebbek az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek voltak.

A 8. héten a fővárosban és 16 megyében emelkedett, három megyében (Csongrád, Hajdú-Bihar és Veszprém) pedig csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Nógrád megyében 70 százalékkal, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében 50 százalékkal több beteget regisztráltak, mint az előző héten, azonban Veszprém megyében a 7. héten tapasztalt igen magas megbetegedési arányhoz képest 40 százalékkal csökkent az influenza miatt orvosukat felkereső betegek száma.

Az influenzajárvány miatt eddig egy fővárosi és több vidéki nagyváros kórházában rendeltek el teljes vagy részleges látogatási tilalmat.
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care