NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanKét veseátültetés után is boldogan

2015.07.23

Felesége 2013-ban Pro Vita-díjat vehetett át élődonoros segítségnyújtásáért.


A karcagi Rácz családban az édesapának három, lányának két születésnapja is van. Ennek oka pedig, hogy az apa két veseátültetésen van túl, lánya pedig hét éve egy súlyos áramütést élt túl - számolt be minderről a szoljon.hu.


Amikor elvégezte az ipari iskolát, és a karcagi KÁTISZ-nál helyezkedett el lakatosként Rácz János, nem gondolta, hogy huszonkét évesen már dialízisre fog járni.

– Az egész úgy kezdődött, hogy megemeltem magam, és megfájdult a derekam. Az orvos vesegondokra gyanakodott. Elküldött vizsgálatokra, ahol megállapították, hogy igaza volt. Ez nagyon szíven ütött, hiszen soha nem fájt a vesém.  1989 októberében elkezdtem a heti három dialízist, és vártam az új vesére, amit 1990 áprilisában meg is kaptam. Huszonkét évig ez jól is működött, aztán 2012-ben újból leállt a vesém, kezdődött minden elölről – mondja János. A teljes történet a teljes cikkben.

Forrás: szoljon.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care