NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanKomplex kompetenciafejlesztés az FMC Dialízis Centernél

2015.04.16

Cél, hogy a dialízis központok betegeinek a lehető legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsuk.


Az FMC Dialízis Center Kft 23 dialízis központban több mint 2400 beteg kezelését látja el a legkorszerűbb technológiával, nyugat-európai színvonalon. Fő célunk hatékonyságunk növelése, munkatársaink idejének optimális kihasználása a szolgáltatásunkat igénybe vevő veseelégtelenségben szenvedő betegek érdekében. Kollégáink napi rendszerességgel foglalkoznak beteg emberek százaival, amely a jelentős fizikai igénybevétel mellett szellemi és lelki terhelést is jelent.

Munkatársaink elhivatottságát és a motiváció erősítését is célzó képzéseket valósítottunk meg az Európai Unió támogatásával 28,8 millió Ft-ból a TÁMOP 2.1.3.C-12/1-2012-0373 azonosító számú projekt keretében. A projekt 2013. augusztus és 2015. február között valósult meg, összesen 256 fő képzésbe vonásával. Három típusú képzést valósítottunk meg: vezetői képzés, Microsoft Office képzés és Burn out képzés. Mindhárom képzéstípus a dolgozók hatékonyabb munkavégzését segíti elő, ezen keresztül pedig a naponta a dialízis központokba érkezők érdekeit is szolgálja - adta hírül a cég közleménye.

A képzéssorozat négy helyszínen valósult meg: Budapest, Miskolc, Pécs, Kecskemét. E négy helyszínre a hat konvergencia régióban dolgozó munkatársaink közül összesen 256 főt vontunk be, 10-14 fős csoportokba osztva. A projekt keretében elnyert támogatás terhére biztosítani tudtuk a képzést, a kollégák utazását, ellátását és
szállását.

A képzés megvalósításának célja a szakmai kompetencia-fejlesztés, a kollégák minél magasabb szintű szakmai felkészítése, ezáltal a hatékonyság növelése volt. E célok elérése mellett jelentős motivációs tényezővé is vált a képzés, amely a dolgozók közötti csapatszellem, az elhivatottság növelését is eredményezte. A képzési projekt megvalósítása így szakembereink fejlesztésén, képzésén keresztül hozzájárult ahhoz, hogy a dialízis központok betegeinek a lehető legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsuk, így mintegy 2,5 ezer fő részesül a képzések pozitív hatásából.

Forrás: FMC Dialízis Center Kft.Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care