NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanKözeledik a XIX. Debreceni Nephrologiai Napok rendezvénye

2014.05.07

Május 13-án lejár a kedvezményes jelentkezési határidő a rangos továbbképző kongresszusra!


A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Intézet Nephrologiai Tanszéke és a Népegészségügyi Kar Megelőző Orvostani Intézet Népegészségügyi Medicina Tanszéke 2014. május 26–29. között rendezi meg a XIX. Debreceni Nephrologiai Napokat a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Elméleti Tömbben. A tanácskozás az elmúlt közel két évtized folyamán az ország egyik legrangosabb és leglátogatottabb továbbképző kongresszusává fejlődött.

A szervezők az idei továbbképzés szakmai programjának kialakításában is arra törekedtek, hogy fontos, friss, jól rendszerezett, gyakorlatias és preventív szemléletű szakmai ismereteket nyújtsanak a konferencia résztvevőinek, az adott szakterület legtapasztaltabb hazai előadóinak tolmácsolásában. A gondosan összeállított program a szakma és a társszakmák legfontosabb és legfrissebb ismereteit foglalja össze.

A programfolyamból kiemelendő, hogy az ünnepélyes megnyitó után (május 26. 09.00 óra), Korányi Sándor halálának 70. évfordulója alkalmából rövid emlékülésre kerül sor a Nobel-díjra jelölt magyar géniusz és hazafi emlékére! Ugyancsak a szakmai programot színesíti az a kiállítás, amely a Nemzeti Vese Program idei gyermekrajz-pályázatára érkezett műveket mutatja be, s amelynek megnyitója május 26-án 13.00 órakor, a továbbképzés helyszínén, közvetlenül az első nap 2. szekciója után lesz.

A konferencia keretében rendezett Országos Továbbképző Tanfolyam ajánlott családorvos, belgyógyász, csecsemő- és gyermekgyógyász, nephrologus, diabetológus, aneszteziológus, kardiológus, urológus, gyógyszerész kollégák számára. (Az akkreditáció részletei és a továbbképzés szakmai programja már elérhető a konferencia honlapján!)

Orvosoknak: 50 kreditpont, gyógyszerészeknek: 6 kreditpont,egészségügyi szakdolgozóknak az utóakkreditáció folyamatban, Orvos-szakmai Társaságok akkreditációi: Magyar Hypertonia Társaság: 16 kreditpont.

A szakmai programot és a szükséges információkat megtalálja itt

Forrás: vesebetegség.huMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care