NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanLassítja, de nem akadályozza a betegszállítást a hóhelyzet

2013.01.14

Bárhogyan alakul is a téli időjárás, kezelés nem maradhat el.


Bár bizonyos területeken lassabban, de egyelőre rendben zajlik a dialízisre szoruló vesebetegek kezelésre szállítása az országban – mondta el a vesebetegseg.hu kérdésére Csák Zoltán, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke. A művesekezelésre szoruló vesebetegek mintegy felét szállító szolgáltatók felkészültek a téli üzemmódra, fennakadás sehol nincs, egyelőre kicsi ez a hó – mondta el az elnök, hozzátéve, bárhogyan alakul is a téli időjárás, kezelés nem maradhat el.

Ha egy település útjait és így egy beteget elzárna a hó közúton, akkor igénybe lehet venni az Országos Mentőszolgálat helikopterét, illetve a katasztrófavédelem hálózatán keresztül akár a katonaság segítsége is igényelhető. Mindazonáltal jó tanács, hogy aki teheti, (a rokonok, barátok segítségével) átmenetileg húzódjon közelebb a kezelőcentrumhoz a várható krízisnapokra, illetve ilyen esetekben a kórházak is felveszik a dialízisre szorulót.

Tavaly, ugyanerről: listák a veszélyeztetettekről

Forrás:vesebetegseg.hu - kávé
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care