NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanLátogatási tilalmak az influenza miatt

2014.02.23

A járvánnyal összefüggésben több kórház megtiltotta, illetve hétfőtől megtiltja a betegek látogatását.


Egyre több európai ország jelent kiterjedt influenzajárványt, Magyarországon is egyre intenzívebben terjed a betegség, az előző héthez képest a múlt héten 30 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-t. A megelőző heti tizeneggyel szemben már 16 uniós ország adott jelentést kiterjedt influenzajárványról az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint, ugyanakkor Bulgária, Portugália és Spanyolország csökkenő tendenciáról számolt be, az idei szezonban ez utóbbi két ország az elsők között adott jelentést kiterjedt influenzajárványról.

Sok más uniós államban azonban még ezután várható a járvány csúcsa – figyelmeztet az ÁNTSZ. A közlemény szerint Magyarországon a betegektől vett légúti minták túlnyomó részében továbbra is influenza A vírus jelenlétét mutatták ki a laboratóriumi vizsgálatok.

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése alapján a 7. héten az ország valamennyi közigazgatási területén emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései szerint február 10. és 16. között 22 400 beteget regisztráltak. A járvánnyal összefüggésben több kórház megtiltotta, illetve hétfőtől megtiltja a betegek látogatását.

Az ÁNTSZ folyamatosan aktualizált oldala a látogatási tilalmakról

Forrás: MTIMagyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care