NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanLegjobbak között a B. Braun Avitum Hungary

2012.10.10

A hazai rászorulók 40%-a számára biztosítja az életben tartó kezelést a díjat nyert cég.


A brüsszeli székhelyű nemzetközi EFQM (European Foundation for Quality Management) szervezet 21. alkalommal meghirdetett Excellence Award pályázatán a B. Braun Avitum Hungary Zrt. a döntősök közé került. A kiemelkedő működésért járó díjat 2012. október 9-én ünnepélyes keretek között vehették át a cég képviselői Brüsszelben.

A B. Braun vállalatcsoport 1839-es alapítása óta mára a világ egyik vezető egészségügyi vállalkozásává nőtte ki magát, amelyet Magyarországon a B. Braun Medical Kft. és a B. Braun Avitum Hungary Zrt. képvisel. A két cég közel 2000 munkatársával a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője. A B. Braun Avitum Hungary Zrt. 1989-ben Magyarországon elsőként, a Szent Imre Kórház területén hozott létre magán-egészségügyi létesítményt, ezzel megkezdve egy országos dialízishálózat kiépítését. Jelenleg a B. Braun Avitum Hungary Zrt. az ország 18 pontján működtet európai színvonalú, a legkorszerűbb orvostechnikával felszerelt dialízisközpontot, ahol a magyar vesebetegek közel 40 százaléka számára biztosítja a nélkülözhetetlen kezeléseket.

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. kiemelt célja a betegeknek nyújtott szolgáltatások folyamatos javítása, ezért kezdte meg 1999-ben integrált minőségügyi rendszerének kiépítését, majd 2007 elején elindult az EFQM kiválósági modell bevezetése. A 2007-es Elkötelezettség a Kiválóságért és a 2008-ban elnyert Elismerés a Kiválóságért díjak után a cég 2012 elején nyújtotta be pályázatát az EFQM kiválósági díjra. A nemzetközi bírákból álló bizottság a szemlék, személyes interjúk és részletes adatgyűjtés során győződött meg a cég minden területén a minőségirányítási folyamatok működéséről, az EFQM-modellben leírtak megvalósulásáról.

Az EFQM (European Foundation for Quality Management) Üzleti Kiválósági Modell az önértékelésre épül, és 33 ezer nagyvállalat alkalmazza világszerte. A modell szerint a folyamatos minőségi fejlődés kulcsa a szervezet innovációs és tanulási képessége, melyek mindig valamilyen visszacsatolással kapcsolódnak az elért eredményekhez.
A helyszíni szemle eredményét kiértékelve a nemzetközi szervezet augusztusban a B. Braun Avitum Hungary Zrt.-t az EFQM Excellence Award (EFQM Kiválósági Díj) 13 döntőse közé választotta. Az október 9-én Brüsszelben megrendezett ünnepélyes díjátadóra hivatalos volt az összes döntős vállalat képviselője.

Horn Péter, a B. Braun Avitum Hungary Zrt. vezérigazgatója az eseményen köszönetet mondott munkatársainak és a szervezetnek, majd kiemelte: figyelembe véve, hogy 33 ezer vállalat alkalmazza az EFQM modelljét, a 13 döntős között lenni már önmagában hatalmas eredmény. "Cégünk küldetésében megfogalmazott legfontosabb cél az általunk kezelt betegeknek nyújtott szolgáltatás színvonalának folyamatos fejlesztése és életminőségük javítása. Európa legalacsonyabb térítési díja mellett Hálózatunkban világszínvonalú betegellátást biztosítunk, miközben a betegelégedettséget folyamatosan növelni tudjuk. A szintén évente mért dolgozói elkötelezettség szintje az ország legjobb munkaadóiéval vetekszik. Ezek elérésében és fenntartásában az EFQM-modell kiemelkedően fontos eszköz számunkra. Legnagyobb értékként azonban munkatársainkra tekintünk - az ő felelősségtudatos munkájuk eredménye, hogy elértünk ide" - mondta a vezérigazgató.

Forrás: vesebetegseg.hu


Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care