NEMZETI VESE PROGRAM INFORMÁCIÓ

INFO@VESEBETEGSEG.HU

Hírek

Vese Világnapi programok az országbanMakón is kezelnek vesebetegeket

2016.02.18

A nemrég megújult makói kórházban új szakrendelés, a nephrológiai kezdte meg a működését.


Eddig a vesebetegségben szenvedőket Hódmezővásárhelyen látták el. A Maros-parti városban csütörtökön egészségügyi szakmai délutánt rendeztek, melyre elsősorban a térség háziorvosait várták. Ugyanis az új szakrendeleés beutalóköteles - írta a promenád.hu.

Dr. Nagy Jenő, az ellátó központ főigazgató-helyettese, a makói telephely igazgatója elmondta: a szakrendelőben két hetente egy alkalommal várják majd a vesebetegeket. A makói és a térségben élő pácienseknek eddig Hódmezővásárhelyre vagy Szegedre kellett átmenniük. A nephrológus viszonylag hiányszakma, így a hódmezővásárhelyi kórház szakorvosa, dr. Császár Ildikó jár át Makóra.

- Minden második hét kedd délutánonként fogadom a betegeket Makón - vette át a szót dr. Császár Ildikó. Ennél a típusú betegségnél a legfontosabb, hogy időben felismerjék a meglétét, hasonlóan cukorbetegséghez vagy a magas vérnyomáshoz. - Mivel ez a kezdetekben nem jár fájdalommal, így az emberek nem is foglalkoznak vele, ezért csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy rendszeresen járjon szűrésre - emelte ki a doktornő.

Forrás: promenád.hu
Magyar Nephrologiai Társaság Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért Magyar Szervátültetettek Szövetsége B. Braun Diaverum Fresenius Medical Care